reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

14.3.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Chystá se palmOne Treo 670? Dvě Bluetooth sluchátka pro Treo 650.
Fandovský web TreoCentral přinesl snímek údajného komunikátoru Treo 670. Podle neověřených informací by měl využívat operační systém Windows Mobile a zařízení by měl vyrábět HTC. O migraci palmOne k jinému systému (zvláště k Windows Mobile) se spekuluje již dlouho a ještě nějakou dobu asi bude. Domnívám se však, že nic takového palmOne nechystá, situace společnosti není v poslední době sice nejlepší, ale velká část zákazníků je se stávajícím OS spokojena a druhá, málo početná skupina si PDA od palmOne kupuje právě kvůli Palm OS, protože jim vyhovuje, umí jej ovládat a mají k dispozici dostatek léty ověřených aplikací. Pokud by se palmOne někdy skutečně odhodlal k přechodu na Windows Mobile, musel by řešit hned řadu otázek, např. co se týče výdrže. Přiznejme si, že výdrž některých Palmů (např. Tungstenu T3) není valná. Zčásti tuto hodnotu ovlivňuje kapacita baterie a nároky hardwaru, na vině je však také stávající verze systému, která je kvůli emulaci procesorů Dragonball energeticky náročná. Tento problém by měl řešit Cobalt, doufejme, že tomu tak bude. Ale vraťme se k otázce, zda se jedná se o nový komunikátor, nebo jednu ze studií Trea 650. Přikláním se k druhé variantě, HTC již pro palmOne vyrábí Treo 650 a většinou se před samotnou výrobou vypracuje několik možných designérských studií a řeší se klady a zápory jednotlivých návrhů. Na TreoCentralu najdete také nepravděpodobného následovníka Trea 650, model Treo 700.


palmOne Treo 670 (pokud existuje) je zařízení vlevo



Zajímavá montáž, jak by mohlo vypadat HiRes+ Treo

Na palmOne Store si můžete zakoupit dvě Bluetooth sluchátka. Jedno je již staršího data, my si nejdřív představíme novější headset. Sluchátko má jedno základní ovládací tlačítko, to je však víceúčelové. Tímto prvkem přijímáte a ukončujete hovory či vytáčíte nejčastěji volaná čísla. Headset je možné používat jak na pravém, tak i na levém uchu. Vestavěná Li-Pol baterie dle údajů výrobce poskytuje 7 hodin hovoru a 120 hodin pohotovostního času. Sluchátko podporuje Bluetooth 1.2 a váží 17 gramů. Cena je 79,99 USD.



Oproti předchozímu sluchátku, které bylo díky nápisu Treo zajímavé pro velkou skupinu uživatelů, je starší headset Jabra pouze průměrný. Zařízení podporuje standard Bluetooth 1.1, vydrží však o hodinu déle telefonovat (8 hodin), pohotovostní doba je 240 hodin. Jabra je však dražší, stojí 99,99 USD.

reklama