Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

4.4.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
DataViz licencoval Microsoft Exchange Server ActiveSync protokol. Přihlaste se na PalmSource Devon 2005. HP iPAQ hw6500 – Zabiják Trea 650?
Licencovaný protokol společnost využije v připravované aplikaci RoadSync. Program najde využití jako synchronizační software v mobilních zařízeních. RoadSync by měl sloužit jako propracovaný program pro synchronizaci úkolů, kalendáře a pošty v Outlooku. Spojením schopností RoadSyncu a ActiveSyncu vznikne synchronizační řešení zaměřené především na podnikovou sféru. První verze by se měla objevit v květnu a podle DataVizu budou podporovány přístroje s Palm OS, MIDP 2.0 a Symbian UIQ. Cena za licenci pro 1 uživatele se bude pohybovat mezi 49-99 USD, záleží na operačním systému. V červnu by produktová řada měla být doplněna o verzi pro Symbian Series 80, uživatelé Series 60 se dočkají aplikace až v září. Bližší informace najdete na webu DataVizu.


Tradiční vývojářská konference firmy PalmSource proběhne v San Jose 24-26. května. Jedná se o setkání vývojářů a spolupracovníků PalmSource, na konferenci budou představeny nové vývojářské nástroje, debatovat se bude mj. o bezdrátových sítích Bluetooth a Wi-Fi. Registrovat se můžete zde. Základní registrační poplatek činí 699 USD.

Na phonaAere.com recenzovali HP iPaq hw6500 o kterém se tvrdí, že je velkým konkurentem Trea. Jedná se o typově podobná zařízení, ale podle recenzí má Treo navrch. Je svižnější, displej má taktéž čtvercový, ale s větším rozlišením atp. U nás se zatím prodává pouze Treo.