Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

23.5.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Kaspersky Antivirus pro PDA a smartphony – potřebujeme ho? USB On The Go Box umožní přenášet fotografie mezi digitálním fotoaparátem a palmOne LifeDrive. Jaký je Neonode N1m?
Kaspersky Lab již nabízí na webu antivir pro kapesní počítače a chytré telefony ve verzi 5.5. Nová verze má mj. přepracované uživatelské rozhraní a pracuje v reálném čase tak, aby se škodlivý kód nemohl spustit. Program stojí 15,50 USD. Otázkou je, zda v době, kdy je opravdových virů pro kapesní počítače jako šafránu, je třeba mít nainstalovaný v PDA antivirový program. V budoucnu budou jistě kapesní počítače ohrožené viry a jinými škodlivými programy a budeme je chránit obdobně, jako dnes PC. Nyní je ale virová hrozba mizivá a jedná se spíše o zvyšování zisků antivirových společností. Ani antiviry nejsou všemocné, velká část trojských koní pro Symbian dokáže antivirový software deaktivovat a školdivý kód se pak může šířit.

Server PDA Mexico přinesl článek o LifeDrive, ve kterém najdeme mj. snímky zajímavého příslušenství. Jedná se o stříbrnou nenápadnou krabičku, která přes USB rozhraní zprostředkuje komunikaci mezi Palmem a digitálním fotoaparátem. Zařízení bude užitečné zejména fotografům, kteří nepoužívají SD karty a nemohou fotografie na 4 GB disk přenést pouhým zasunutím karty do PDA.



Mobile-Review.com zveřejnil detailní recenzi smartphonu Neonode N1m. Jedná se o zařízení, jehož první obrázky a specifikace byly dostupné už před třemi lety. Během doby byl vývoj několikrát pozastaven, vlastnosti zařízení se měnili a potenciálních zákazníků, věřících na brzké uvedení smartphonu na trh, ubývalo. Nyní je však všechno jinak, Neonode opravdu existuje (ačkoliv tomu i mnozí odborníci nevěřili) a přísné oko recenzenta ho podrobilo testu. Bohužel, Neonode N1m zaspal dobu. Softwarová výbava neodpovídá dnešním požadavkům, chybí bezdrátové technologie a cena 655 USD je na spartánsky vybavené zařízení příliš vysoká.