Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

25.5.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Solární Bluetooth GPS Ftech vydrží pracovat 30 hodin. Windows Mobile 5 – novinky pro vývojáře. Kožená pouzdra pro palmOne LifeDrive. PalmOne se přejmenovává – kolikrát ještě?
Ftech Solar 7 – Na příjmu 30 hodin
Jeden z nových modelů GPS jednotek Ftech umožňuje pracovat s dodávanou baterií 20 hodin. Pokud se nenacházíte v naprosté tmě, můžete díky vestavěným solárním panelům zvýšit výdrž až na velmi zajímavých 30 hodin. Bluetooth modul spadá do Class 2, dosah je tedy jen základních 10 metrů.



Windows Mobile 5 – novinky pro vývojáře.
Na stránkách MSDN spol. Microsoft se objevil zajímavý článek Jima Wilsona shrnující zásadní novinky a změny při vytváření aplikací pro PocketPC. Dozvíte se, jak ve svém programu pracovat s údaji z GPS přijímače, jakým způsobem iniciovat telefonní hovor nebo pracovat s daty uloženými v Outlooku. Zajímavou novinkou je Direct3D Mobile API.




Kožená pouzdra pro palmOne LifeDrive
LifeDrive se v České republice ještě nezačalo prodávat, ale dva významní výrobci pouzder již mají ve své nabídce modely pro nové PDA. Piel Frama stojí 60 EUR, k dispozici je v černé, červené a světle hnědé barvě, je šit kapesnímu počítači na míru a obsahuje obvyklou výbavu – místo pro paměťové i platební karty a speciální zavírací mechanismus. Druhým luxusním pouzdrem je Vaja PA51, které pořídíte za 74,90 USD.

Piel Frama

Vaja PA51

Zpátky k Palmu
palmOne změní koncem roku název zpět na Palm. palmOne se dohodl s PalmSource ohledně práv na značku Palm, doposud byla značka vlastněná oběma společnostmi. palmOne se zavázal, že během 3,5 let zaplatí za podíl 30 milionů USD. Doufejme, že s novým jménem přijde i nová řada produktů, která bude obsahovat zajímavé modely pro většinu uživatelů. Informaci přinesl Geekzone.