Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

1.6.2005, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Bezdrátové USB již letos. Jak vypadá palmOne LifeDrive zevnitř? Kdy se dočkáme prvního PDA s linuxovým Palm OS a další novinky od PalmSource. Obrazové srovnání Sony Clié TH55 a palmOne LifeDrive.
Zkuste to bez drátů
O bezdrátovém USB se mluví již delší dobu. Ale až nyní společnost The Wireless USB Promoter Group oznámila, že dodržela slib z roku 2004 a vývoj je u konce. První zařízení s WUSB (Wireless USB) by měla být na trhu na podzim 2005. Bezdrátové USB rozhraní bude pro mnoho uživatelů spásou, neboť často vlastní více jak 10 USB zařízení a je třeba použít rozbočovač. Informace pochází z webu Pocket PC Thougst.


Když se plotny točí
V recenzi na PDABuzz najdete fotografie rozebraného palmOne LifeDrive. Jedná se o první zařízení palmOne vybavené pevným diskem, recenze vyznívají spíše skepticky, pevný disk se negativně podepsal na rychlosti PDA.


Cobalt bude
LinuxDevices.com zveřejnil rozhovor s Mikem Kellym a Johnem Cookem z PalmSource. Interview je zaměřeno především na nové verze systému, tedy Cobalt a Palm OS s linuxovým jádrem. Uveřejnění systému vyvinutého ve spolupráci s China Mobile Soft je plánováno na první polovinu příštího roku. Neznamená to, že by se na Cobalt zapomnělo, GSPDA nezměnilo své prohlášení, že vyrobí smartphone s Palm OS 6.1.

David a Goliáš?
Z obrázků LifeDrive by se mohlo zdát, že se jedná o velké zařízení, které bychom jen těžko mohli označit za kapesní. Snímky ale klamou, alespoň v tomto případě. LifeDrive sice není žádný střízlík, ale ve srovnání s Clié TH55 nedopadl vůbec špatně, co myslíte? Fotografie zveřejnil 1src.