reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce z CeBITu 2004

22.3.2004, Petr Hájek, článek
Krátce z CeBITu 2004
První smartphone s virtuální laserovou klávesnicí - Poslední prototypy Pocket PC značky Toshiba - Pocket PC komunikátor ASUS A8100 - 1 GB SD karta Matsushity v květnu - Sagem představuje svůj první MS Smartphone Sagem myS-7
První smartphone s virtuální laserovou klávesnicí

Firma Samsung předvedla prototyp upravené verze smartphonu Siemens SX1, která je neobvyklá tím, že má integrovanou laserovou klávesnici. Modifikovaná verze Siemensu SX1 je sice trošku vyšší, než původní přístroj, zato ale uživateli dokáže vykouzlit na libovolný plochý povrch virtuální klávesnici. Tato je promítána před smartphone a automaticky se vypne, pokud telefon zvednete.




Poslední prototypy Pocket PC značky Toshiba

Společnost Toshiba na CeBITu předváděla nejen své poslední modely Toshiba e400 a Toshiba e800, ale představila i několik zajímavých designových studií svých příštích Pocket PC. První fotografie zobrazuje PPC s vysouvací spodní částí, do níž je velmi neobvykle zabudován ovládací kurzor, aplikační tlačítka a patrně i reproduktor, na druhé fotografii níže je vidět stroj s originálně zakomponovanou miniklávesničkou.

Zatímco vysouvací spodní část prvního PDA nepůsobí příliš použitelně, protože zde nemůžete podobně jako u Palmů z řady Tungsten T používat ovladač a tlačítka i v zavřeném stavu, nápad ze spodního handheldu s pravděpodobně vkládací klávesničkou je mnohem zajímavější.








Pocket PC komunikátor ASUS A8100

ASUS hovoří o PPC komunikátoru ASUS A8100 jako o brilantní kombinaci mezi mobilním telefonem, PDA, MP3 přehrávačem, záznamníkem a digitálním fotoaparátem. Zařízení nabízí procesor Intelu, OS MS Windows Mobile 2003 for Pocket PC, displej rozlišení 240 x 320, SD slot, triband GSM 900/1800/1900 MHz, GPRS Class 10, Bluetooth, infraport, digitál s bleskem a podporu WAPu 2.0, MMS a Javy.





1 GB SD karta Matsushity v květnu

Matsushita Electric Industrial Co., dobře známá svými výrobky pod značkou Panasonic, ohlásila na CeBITu, že během několika měsíců představí 1 GB paměťovou kartu v SecureDigital formátu, na níž půjde uložit například 30 h hudby, 5 h MPEG4 videa nebo více než 1000 obrázků vysokého rozlišení.

Karta se má objevit od dubna v Japonsku, distribuce do celého světa bude následovat v květnu. Navrhována je cena 499 EUR/USD.

Sagem představuje svůj první MS Smartphone Sagem myS-7

K řadě výrobců, jež svoji variaci na MS Smartphone již vydali, se nově přidal i Sagem. Přístroj Sagem myS-7 běžící na operačním systému Microsoft Windows Mobile 2003 for Smartphone nabízí triband GSM (900/1800/1900 MHz), GPRS Class 10, digitál rozlišení VGA (umí i záznam videa do MPEG4), polyfonii, MP3 jako zvonění, J2ME podporu, 16bitový displej rozlišení 176 x 220 pixelů, 32 MB RAM, SDIO slot, IrDA, WAP 2.0 a MMS.

Handheld při rozměrech 49 x 110 x 20,7 mm váží 120 g a má vydržet až 4 h hovoru nebo 100 h ve standby módu. Firma jej označuje jako "smartphone střední třídy" a uvažuje o ceně kolem 600 EUR.



reklama