reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce z CeBITu 2004

23.3.2004, Petr Hájek, článek
Krátce z CeBITu 2004
Toshiba představuje svoji verzi OLED displeje - Pretec a 12 GB paměťová karta CompactFlash - Unikátní náramkový komunikátor Toshiby s Palm OS - Philips 639 s PolyLED displejem
Toshiba představuje svoji verzi OLED displeje

Společnost Toshiba toho ukazovla na CeBITu opravdu mnoho, jednou z těch zajímavějších věcí byl i tento malý OLED displej (úhlopříčky necelých 9 cm), kterého se snad již brzy dočkáme i v nějakém tom Pocket PC. Bude Toshiba první i s OLED displejem, když už si troufla s VGA rozlišením?




Pretec a 12 GB paměťová karta CompactFlash

Paměťové médium stojící v přepočtu několik set tisíc Kč zůstane pro kapsu běžného uživatele patrně ještě velmi dlouhou dobu nedostižnou kapacitou, než se tedy stanou paměťové karty běžnou náhražkou desítkových HDD, ještě si asi nějaký ten pátek počkáme...





Unikátní náramkový komunikátor Toshiby s Palm OS

Mezi všemi dalšími pohlednými udělátky, které na CeBITu 2004 předvedla Toshiba, se vyjímalo i jedno nad jiné nevídané - náramkový komunikátor nazvaný firmou Wristwatch PDA. Přístroj běží na Palm OS a má integrován Bluetooth i Wi-Fi a údajně jej čeká velká budoucnost. PDA má podporovat videokonference a velmi pohodlné ovládání hlasem.

O datu vydání nepadlo ani slovo, stejně jako o ceně, také proč se Toshiba rozhodla na displej namapovat zrovna Palm OS zůstává záhadou, že by se chystala přidat ke svým Pocket PC další platformu?





Philips 639 s PolyLED displejem

Společnost Philips předvedla na modelu Philips 639 technologii nazvanou PolyLED, jež véčkovému telefonu umožňuje používat tzv. "Magic Mirror." Jde o to, že vnější displej v případě, že je mobil ve standby módu, funguje jako běžné zrcátko, pokud někdo zavolá, ze zrcátka se stane obyčejný displej. Nechybí samozřejmě ani velký barevný (65536 barev) displej uvnitř. K přístroji půjde přikoupit externí digitální fotoaparát.
reklama