Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

30.1.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
T-Mobile bude prodávat Treo 600 - Philips 855, mobil s digitálním fotoaparátem a TV-out výstupem - Inteligentní šroubovák Matsushity chápající makra

T-Mobile bude prodávat Treo 600

I operátor T-Mobile nabídne svým zákazníkům vlastní verzi komunikátoru Treo 600. První předobjednávky se začnou přijímat asi v polovině února a distribuce odstartuje počátkem března.

V tomto případě více než kde jinde platí ono okřídlené rčení "Lépe pozdě než nikdy..."

Philips 855 - mobil s digitálním fotoaparátem a TV-out výstupem

V červnu začne společnost Philips nabízet mobilní telefon označený jako Philips 855, jež bude disponovat vedle integrovaného digitálního fotoaparátu také jednou velice zajímavou dovedností - jím nasnímané obrázky si s ním budete moci prohlížet na TV.

Jinak půjde o tradiční triband GSM/GPRS model véčkového provedení (180°) s vestavěným emailovým klientem, podporou MMS, Java MIDP 2.0 a infraportem. Digitální fotoaparát zvládne rozlišení maximálně 640 x 480 pixelů. Philips 855 bude mít 9 MB RAM a součástí dodávky údajně bude i speciální TV kabel. Přístroj má dva displeje (4096 barev sekundární a 65536 barev primární s rozlišením 128 x 160) a vestavěný LiIon akumulátor poskytující energii pro až 4 h hovoru nebo 400 h standby.

Inteligentní šroubovák Matsushity chápající makra

intelligentscrewdriver.jpgJe to tak, ani kutilské nářadí neuniklo digitální revoluci a je čím dál tím chytřejší, až tedy budete příště přemýšlet, čím svoje PDA rozdělat, zvažte i tento výrobek firmy Matsushita. Makry se rozumí možnost nastavit, že například chcete zprvu rychlejší otáčky a pak postupně zpomalovat atd. Inteligence navíc samozřejmě není zadarmo, pokud se Vám tedy chytrý šroubovák líbí, budete muset příští měsíc, kdy se příslušenství objeví v prodeji, sáhnout do prasátka pro 646 USD, mimochodem, za ty peníze můžete mít hloupých šroubováků 10 beden...