Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

17.3.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Víte, že Váš počítač má na sobě mnohem více bakterií než záchodové prkénko? - Minidisk Toshiby zapsán do Guinnessovy Knihy Rekordů - Amiga OS prodán KMOS, Amiga jde do mobilů - iTouchless Digital Camera Watch, hodinky s fotoaparátem a barevným displejem - Který Bluetooth GPS přijímač je nejlepší?
Víte, že Váš počítač má na sobě mnohem více bakterií než záchodové prkénko?
K tomuto nanejvýš překvapujícímu závěru dospěla nedávná studie arizonské univerzity, ze které mimo jiné vyplynulo, že běžné kancelářské PC má na sobě 400x více bakterií, než průměrné záchodové prkénko (extrémy nádražního typu vynechme). Zatímco u mobilu připadá na 1 čtvereční palec asi 25 127 bakterií, u klávesnic je to 3 295 a u myší 1 676 kousků.

Minidisk Toshiby zapsán do Guinnessovy Knihy Rekordů

Toshiba Storage Device Division oznámila, že GKR certifikovala 0,85" HDD firmy jako nejmenší na světě. Připomeňme, že tato jednotka vyráběná v kapacitách 2 GB a 4 GB má umožnit i u PDA použití relativně velkých úložných prostor za rozumnou cenu. Masová výroba má začít již během letošního podzimu.

Toshiba samozřejmě není jediná značka na trhu vyrábějící minidisky, další je například Cornice, jejíž 2 GB 1" HDD si již můžeme zakoupit (při větším odběru) v cenové hladině 70 USD za jednotku.

Amiga OS prodán KMOS, Amiga jde do mobilů

Legendární OS, který má svoje nejlepší časy již dávno za sebou... I tak někteří charakterizují Amiga OS, jemuž fanoušci a optimističtí vizionáři předvídali bombastický comeback. Leč, doposud se nestalo a firma Amiga, Inc. namísto toho prodává OS firmě KMOS, Inc. Dle vlastních slov se Amiga hodlá nadále více soustředit na mobilní a komunikační trh.

watchcam.jpgAni jedna ze společností ohledně budoucnosti OS nenaznačila nic bližšího, jedno je ale prakticky jisté - na novou Amigu to v nejbližší době opravdu nevypadá...

iTouchless Digital Camera Watch, hodinky s fotoaparátem a barevným displejem

Hodinky iTouchless Digital Camera Watch s 16barevným displejem dokáží pořizovat fotografie v rozlišení 160 x 120 nebo 320 x 240 (zde to vypadá, že pouze s interpolací) a do 2 MB interní paměti umí uložit 36 obrázků.

Který Bluetooth GPS přijímač je nejlepší?

Tak přesně tuto otázku si položili na webu Pocket PC Magazine, kde si také můžete přečíst velice zajímavé srovnání Bluetooth GPS přijímačů těchto značek: Pharos, TeleType, CoPilot, TomTom a Hewlett Packard.


bluetooth roundup