Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

1.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Nejmenší PDA s dotekovým displejem na světě - Prsatá podložka pod myš - Revoluční implantovatelný Wi-Fi lokátor - Arima Symbian OS 7.0 UIQ smartphone
Nejmenší PDA s dotekovým displejem na světě

Firma TechdigestUK začala nabízet přístroj, který by se s trochou dobré vůle dal označit za mini-handheld v podobě přívěsku. Udělátko se jmenuje ShinyShiny.TV a je určeno pro mladá děvčata. Zajímavé je, že přístroj má slot pro SIM kartu, takže lze pohodlně přenášet a synchronizovat kontakty (jednotka má pojmout obsah i 3 SIMek). I když je přístroj spíše hračkou, stále nabízí plánovač, konvertor měn, adresář, poznámky, kalkulačku, světové časy, alarm a některé další vlastnosti, dokonce i protekce heslem tu je. SIMKey může být Váš za necelých 25 USD.

Prsatá podložka pod myš

Nápad zdravotních gelových podložek pod myš se podařilo dovést k donkonalosti jedné zahraniční firmě, která nabízí podložky, jež budou nejen podpírat Vaše zápěstí a činit tak dlouhodobou práci s přístrojem zdravou a pohodlnější, ale v neposlední řadě také učiní Váš stůl v tom nejryzejším významu slova nepřehlédnutelným.





Revoluční implantovatelný Wi-Fi lokátor

arima
Zahraniční firma Fabled konečně vyslyšela nářky uživatelů handheldů vybavených Wi-Fi, kteří si pravidelně stěžují, že pokud více cestují, tak si často nevšimnou dostupné Wi-Fi sítě. Problém firma hodlá vyřešit velmi originálně, za 4999 USD si zákazník bude moci nechat implantovat tento pokročilý kus technologie, který jej na dostupnost Wi-Fi sítě upozorní elektrickým šokem. Čip funguje pouze jeden rok, pokud ale budete patřit k první tisícovce zákazníků, máte nárok na prvních 50 elektrošoků zdarma.

Arima Symbian OS 7.0 UIQ smartphone

Jeden z posledních Symbianovských koncesionářů, firma Arima, ohlásila svoji verzi smartphonu běžícího na Symbian OS 7.0 s UIQ interface - přístroj má displej úhlopříčky 69 mm a rozlišení 208 x 320, 64 MB RAM, 32 MB Flash ROM, Bluetooth, SD/MMC slot a integrovaný digitální fotoaparát rozlišení 1,3 Mpix.