Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze Světa PDA

22.6.2004, Pavel Bureš, článek
Krátce ze Světa PDA
Sendo X se bude prodávat v Evropě v nejbližších dnech. Diakritika v textech a tabulkách v Documents To Go je již skutečností. Bližší informace o Aceru n30.
Po mnoha odkladech bylo rozhodnuto, že se chytrý telefon Sendo X bude distribuovat i v Evropě. Britský výrobce včera oznámil, že první zásilky smartphonů budou co nejdříve odeslány do Francie, Itálie, Nizozemí, Portugalska a Španělska během června. Uspokojení poptávky je plánováno na letní měsíce. Čím má Sendo X v plánu zaujmout zákazníky? Mimo Series 60 je to relativně nízká cena – 200 EUR.



Informaci přinesl zpravodajský server infoSync World.


Pravděpodobně s novou verzí lokalizace PiLoc 3.6 souvisí fakt, že v Documents To Go 6.005 funguje správně diakritika. Při přenosu souborů není nutná konverze, stačí použít formáty DOC a XLS. Přenos souborů funguje oběma směry. O vlastnostech nové verze informovali uživatelé diskusní skupiny Pilot na serveru Pandora.

Kapesní počítač Acer n30 jsme si již představovali, od dubna uplynulo ale moře času a tak se na světlo dostaly další informace. Některé přináší v angličtině PDA Live.com. Počítač bude využívat operační systém Windows Mobile 2003. Pro rozšiřující příslušenstvím je vybaven jedním volným SDIO (Secure Digital Input Output) slotem a Bluetooth 1.1. Rozměry jsou 118x71x13 mm, Acer váží 130 g. Přestože není hmotnost přehnaně vysoké, s vestavěnou Li-ion baterií o kapacitě 1000 mAh by měl vydržet 8 hodin provozu (pravda, s vypnutým podsvícením). Ve Velké Británií si ho můžete zakoupit za 180 GBL, jinak stojí 280 USD. Další informace lze nalézt na webu Aceru.