Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze Světa PDA

23.6.2004, Pavel Bureš, článek
Krátce ze Světa PDA
Společnost palmOne zveřejnila finanční výsledky za poslední čtvrtletí. Sprint staví CDMA síť. PDAGreen.com v současné podobě končí.
palmOne prodal za celý fiskální rok 4.1 milionů zařízení, za čtvrté čtvrtletí to bylo 1.1 milionu.

Celkový příjem palmOne za čtvrtý kvartál fiskálního roku 2004 činí 267.4 milionů USD. Oproti období před rokem se příjmy zvýšily o 23% a vzhledem k předchozímu čtvrtletí o 10%. Čistý příjem byl 13.3 milionů USD, můžete jej porovnat se ztrátou před rokem - 15 milionů USD. Bližší informace najdete na webu palmOne.

Americký operátor Sprint včera oznámil spuštění datové sítě CDMA 2000 1x EV-DO. Zákazníci se mohou těšit na průměrnou rychlost 300-500 kbps, maximum je 2.4 Mbit. Jedním z důvodů, proč byla zvolena síť typu EV-DO je, že se dá oproti stávajícím sítím operátora datový tok několikanásobně zrychlit. Podle odhadu by v roce 2004 měla být pokryta vybraná větší města a o rok později většina tzv. metropolitních měst. Dle vyjádření Sprintu bude migrace k CDMA relativně jednoduchá a bez nutnosti větších zásahů. Nyní prodávané přístroje fungujících v síti CDMA 1xRTT budou fungovat stále. Jejich majitelé se ale budou muset obejít bez vymožeností, které jim novější sítě nabízejí. Informace přinesl server infoSync World.

Stránky PDAGreen věnované PDA s Palm OS budou sloučeny s PalmGearem. K tomuto kroku se majitelé odhodlali z důvodu nižší návštěvnosti a menších zisků. Ještě před několika lety byl PDAGreen navštěvovaným a často aktualizovaným portálem. Mnoho programů se tam objevilo ještě dříve než na konkurenčním PalmGearu. Zprávu zveřejnil PalmInfocenter.