Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze Světa PDA

24.6.2004, Pavel Bureš, článek
Krátce ze Světa PDA
Recenze Faceru 2.0 na infoSync World. Linksys plánuje uvedení Wi-Fi (802.11g) CF karty. Microsoft získal patent na přenos elektrické energie lidskou i zvířecí kůží. HP vydalo záplatu paměti ROM pro PDA iPaq h4100.
Ve včerejším článku na infoSyncu se Larry Garfield věnuje programu spojující funkce launcheru a Today obrazovky.

Výrobcem je firma Pocketcraft a aplikaci prodává za 18.95 USD. Zpočátku se mi recenze zdála nudná, při hodnocení mi však nezbylo než s kolegou souhlasit.





Podle několika informací, které byly dostupné v době psaní článku, se bude jednat o standard 802.11g. Maximální přenosová rychlost činí 54 Mbps, v praxi bývá dosažitelná přibližně poloviční rychlost. Další informace nejsou zatím známy. Informaci přinesl infoSync World.

K přenosu elektrické energie musí sloužit vždy nějaký vodič. Může to být měď, voda s rozpuštěnou solí a podle Microsoftu lze takto použít i kůži. Podle Microsoftu je možné k tomuto vodiči připojit např. klávesnice nebo reproduktory, ke kůži se jednoduše přilepí elektrody. Podle dalších zpráv by mělo být možné mimo elektrické energie rozvádět i data, možná se jedná o nástupce technologie Bluetooth. Podobnou technologii použila firma IBM již v roce 1997, využila ji k rozesílání navštívenek podáním ruky. Uznejte, jak by to bylo krásné mít mobil připojený nad kolenem a přes PDA v ruce stahovat e-maily? V diskusních fórech se začínají objevovat vtipné příspěvky na získaný patent, např. by člověk po zásahu bleskem měl okamžitě zaplatit licenční poplatek Microsoftu. Uvidíme, možná se tato technologie během několika let (či desetiletí) prosadí. Zdroj zprávy.

16.9 MB velký soubor opravuje mnoho neduhů, mj. problémy s SD slotem a Bluetooth jednotkou. Patche rovněž obsahuje nový .NET Compact Framework. Pro instalaci je třeba ActiveSync 3.7 nebo novější. Informaci o záplatě přinesl infoSync World.