reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze Světa PDA

29.6.2004, Pavel Bureš, článek
Krátce ze Světa PDA
Toshiba vyvíjí palivové články s výdrží 20 hodin. MDA III oficiálně představeno. Vydán Macromedia Flash Lite player 1.1.
Nový palivový článek Toshiby s methanolem je dost malý na to, aby se mohl použít v kapesních počítačích a hudebních přehrávačích. Napájecí jednotka váží 8.5 gramů, její rozměry jsou 22 x 56 x 4.5 mm. Dle tvrzení Toshiby dokáže článek poskytnout 100 miliwattů elektřiny. Výrobce očekává, že se palivový článek objeví v první zařízeních v roce 2005. Zdroj zprávy.

V minulých dnech se na světlo dostaly první informace o chystaném komunikátoru MDA III. Nyní již známe první oficiální podrobnosti, zveřejnil je totiž operátor T-Mobile. Novinkou oproti předchůdce je Wi-Fi, konkrétně 802.11b. Ve srovnání s MDA II přibyla klávesnice, která je vysouvací. Po stranách jsou ovládací klávesy sloužící pro vstup do menu a Fn pro psaní číslic. Ty jsou rozmístěny v pravé části klávesnice, mají stejné pořadí jako na klávesnici telefonu. Ačkoliv Bluetooth podporovalo již MDA II, tato technologie nebyla v dostupných informacích zmíněna. Doufejme, že chybějící Bluetooth nebude daní za Wi-Fi. Informaci přinesl server infoSync World.


Nový Macromedia Flash player je primárně určen pro použití v komunikátorech a smartphonech. Lite verze podporuje vektorově orientovaný vykreslovací systém a podporuje W3C standard SVG-Tiny. Flash Lite player umožňuje přistupovat na server pro stažení dalších potřebných dat. Lze použít audio soubory MP3 a WAW. Zprávu přinesl infoSync World.

reklama