reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Který OS pro mobilní zařízení přežije?

5.5.2009, Pavel Bureš, aktualita
Který OS pro mobilní zařízení přežije?
Německý novinář Clemens Schuchert zveřejnil výsledky malého průzkumu, který zjišťoval, jak uživatelé mobilních zařízení (PDA, smartphony…) vidí budoucnost jednotlivých operačních systémů. Výsledky jsou docela zajímavé. Na prvním místě se...
Německý novinář Clemens Schuchert zveřejnil výsledky malého průzkumu, který zjišťoval, jak uživatelé mobilních zařízení (PDA, smartphony…) vidí budoucnost jednotlivých operačních systémů. Výsledky jsou docela zajímavé. Na prvním místě se umístil iPhoneOS, v jehož setrvání věří 67 procent respondentů, zajímavější je však postavení Windows Mobile. Nejen v internetových diskusích, ale také podle mnoha (zejména amerických) novinářů a odborníků jde o systém, který bude v nejbližší době konkurencí převálcován. Němečtí uživatelé to ale tak pesimisticky nevidí, v pokračování vývoje WM věří více než polovina (55 procent) respondentů.




Dalším překvapením pro řadu lidí je pohled uživatelů na Google Android. Tento systém bývá často označován jako spása pro mobilní zařízení, v to, že Android přežije, však věří pouhé čtyři desetiny dotázaných. Je však otázkou, nakolik je provedený výzkum relevantní, neboť nikdo z množiny respondentů není přesvědčen o tom, že i v budoucnu budou existovat smartphony Blackberry se svým vlastním operačním systémem. Přístroje RIM Blackberry se sice neprodávají v takovém rozsahu jako Apple iPhone či HTC Dream (T-Mobile G1) a Palm Centro, řada profesionálů a institucí je však používá ve velkém rozsahu.

Zdroj: TamsPalm
reklama