reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LaCie d2 Thunderbolt 2: externí disk kombinující HDD a SSD

10.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
LaCie d2 Thunderbolt 2: externí disk kombinující HDD a SSD
Kapacita je jedním z nejdůležitějších parametrů externího disku. Kromě kapacity potencionálního úložiště je ale třeba zvážit i rychlost. A tady přichází novinka v podobě externího disku kombinujícího klasický HDD a rychlý SSD.
Pokud přijde na výběr externího disku, naprostá většina z nás se primárně dívá na kapacitu daného zařízení. Je to logické - přesně z tohoto důvodu se většinou disk pořizuje, pokud tedy vynecháme další výhody, jako např. možnost disk pohodlně přenášet, připojit k různým zařízením, a podobně. Nelze ale vynechat ani vzhled či rychlost. A právě rychlost je vlastnost, která novince od výrobce LaCie rozhodně chybět nebude.





Externí disk s označením d2 Thunderbolt 2 bude k dispozici ve variantách s kapacitou 3, 4 nebo 6 TB na klasickém magnetickém disku. Kromě toho je ale možné poměrně jednoduše doinstalovat disk SSD o kapacitě 128 GB. Na jednu stranu tím přijdeme o přítomný port USB 3.0, na druhou stranu tím získáme 128 GB prostoru na rychlém samostatném disku SSD s přenosovou rychlostí až 1150 MB/s.

Zařízení disponuje již zmíněným portem USB 3.0 (který lze využít pro zapojení dodatečného disku SSD) a dvěma porty Thunderbolt 2 s maximální přenosovou rychlostí až 220 MB/s. Externí disk bude možné zakoupit buď na Apple Store, nebo internetovém obchodě výrobce. Cena 3 TB verze byla stanovena na 299 USD (přibližně 6 600 Kč), verze se 4 TB pak bude stát 399 USD (cca 8 800 Kč) a 6 TB verzi pořídíme za 499 USD (cca 11 000 Kč).





K disku bude také nabízen již zmíněný upgrade spočívající v doplnění disku SSD, který byl naceněn na dodatečných 299 USD (cca 6 600 Kč). Toto rozšíření by mělo být k dispozici v průběhu měsíce října.

Zdroj: Gizmodo
reklama