reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo a lehce přenosná série X61s detailně

7.8.2007, Marek Štelčík, aktualita
Lenovo a lehce přenosná série X61s detailně
O notebooku společnosti Lenovo, který nese modelové číslo X61s a určen je především pro uživatele vyžadující vysokou mobilitu jsme již před měsícem psali drobné informace. Nyní notebook vstupuje i na náš trh. Novinka je založena samozřejmě...
O notebooku společnosti Lenovo, který nese modelové číslo X61s a určen je především pro uživatele vyžadující vysokou mobilitu jsme již před měsícem psali drobné informace. Nyní notebook vstupuje i na náš trh. Novinka je založena samozřejmě na Santa Rosa platformě společnosti Intel a model X61s má zaujmout především díky vysoké výdrži baterií. Jak již bylo psáno, tak notebooky jsou určeny především na cesty a nabízí různé prvky ochrany samotného notebooku i dat. Notebook nabídne šest komunikačních prvků a to Wi-Fi, WWAN, Bluetooth, gigabitový ethernet, modem a infraport.


V displeji je zabudována UltraConnect II anténa a podporována je tak bezdrátová technologie IEEE 802.11a, b, g a "draft n". Konkrétně na trh vstoupí model X61s 7669-88U nabízející operační systém Windows Vista Business a Intel Core 2 Duo procesor L7500 na frekvenci 1,6GHz. V základu naleznete 2GB operační paměti PC5300 ve dvou slotech (maximum je potom 4GB operační paměti) a 100GB pevný disk společnosti Hitachi se 7200 otáčkami za minutu. Displej má úhlopříčku 12“ a nativní rozlišení XGA (1024 x 768 pixelů) s technologií UltraLight. Grafické operace obstarává Intel GMA X3100. Dále nechybí čtyři USB 2.0 porty, port pro sluchátka mikrofon, VGA výstup, čtečka paměťových karet, ExpressCard slot, DVD vypalovačka a tlačítko pro jednoduchou aktivaci či deaktivaci portů a také ochrany pevného disku 32-bytovým heslem. Záruka je tříletá a rozměry notebooku jsou 26,7 x 23,8 x 2,2cm.

Zdroj: Mobilewhack
reklama