reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo IdeaPad S400u - ultrabook na cesty

7.2.2013, Jan Vítek, aktualita
Lenovo IdeaPad S400u - ultrabook na cesty
Od Lenova se na trh dostává nový 14" ultrabook, a to model IdeaPad S400u vhodný především na cesty, neboť slibuje kromě malého a lehkého těla také dlouhou výdrž na baterii. Konkrétně má tloušťku 21 mm, hmotnost 1,8 kg, což je ještě slušné,...
Od Lenova se na trh dostává nový 14" ultrabook, a to model IdeaPad S400u vhodný především na cesty, neboť slibuje kromě malého a lehkého těla také dlouhou výdrž na baterii. Konkrétně má tloušťku 21 mm, hmotnost 1,8 kg, což je ještě slušné, ovšem onu dlouhou výdrž na baterie výrobce v tiskovce nespecifikoval. Asi věděl proč, neboť jde o 5 hodin, což je na dnešní dobu ultrabooků šedý průměr.





Co se týče displeje, dostaneme TN s rozlišením 1366 x 766 a od stroje za cenu pod 14000 Kč nemůžeme ani nic jiného čekat. Uvnitř jsou pak procesory Core i5 (v prodeji jsou zatím dvě verze), dále 4 GB operační paměti a co se týče výbavy, bude tu USB 2.0 i 3.0, HDMI, čtečka karet 2 v 1, Wi-Fi, 500GB pevný disk a pro urychlení jeho operací také 24GB SSD.





Samozřejmostí je pak klávesnice AccuType, čili Chiclet v podání Lenova a také možnost využít Lenovo Cloud pro uložení dat online. Pro zálohování a obnovu dat lze využít funkci One Key Recovery, řízení spotřeby pak můžeme svěřit aplikaci Energy Management a nakonec si můžeme vybrat mezi stříbrným a karmínově červeným provedením. To druhé ale bude k dispozici v budoucnu.

Lenovo IdeaPad S400u je dostupný na českém trhu za cenu od 13 999 Kč s DPH.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama