reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo má nový ultrabook pro business

4.10.2012, Jan Vítek, aktualita
Lenovo má nový ultrabook pro business
Společnost Lenovo si připravila nový ultrabook, který se zařadí do rodiny ThinkPadů T. Konkrétně jde o ThinkPad T430u, o němž jsme se dozvěděli už v létě. Slibuje nám odolné kovové tělo s tloušťkou 21 mm a hmotností pod 1,8 kg. Jeho šasi...
Společnost Lenovo si připravila nový ultrabook, který se zařadí do rodiny ThinkPadů T. Konkrétně jde o ThinkPad T430u, o němž jsme se dozvěděli už v létě. Slibuje nám odolné kovové tělo s tloušťkou 21 mm a hmotností pod 1,8 kg. Jeho šasi má mít povrchovou úpravu "příjemnou na dotyk", což bude asi znamenat pogumovaný povrch.





Pevný disk tu bude chráněn technologií Active Protection System a jeho data také pomocí čipu TPM a zde můžeme zmínit také čtečku otisků prstů. O výkon se zase postarají dvoujádrové procesory Intel Core "Ivy Bridge", jejichž grafické jádro může být doplněno o samostatnou kartu GeForce s přepínáním pomocí technologie Optimus. Ta přispěje k prodloužení celkové výdrže na baterie až na 6 hodin. Pak je tu výběr mezi pevnými disky a SSD.





Klávesnice je zde již nová, čili typu Chiclet, chybět samozřejmě nebude klasický TrackPoint a pak rovněž lampička ThinkLight pro osvětlení klávesnice, Lenovo Enhanced Experience 3 pro rychlejší start operačního systému i probouzení ze spánku i zkrácení prodlevy při připojování k bezdrátovým sítím. Nakonec zmíníme rozhraní USB 3.0, DisplayPort i HDMI a sadu aplikací Lenovo Solution Centre a Lenovo Solutions for Small Business, které zajistí údržbu, aktualizaci a správu všech funkcí počítače.

Lenovo ThinkPad T430u bude k dispozici na konci října v ceně od 22490 bez DPH.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama