Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo nabídne nové profesionální ThinkPad T430 a T530

17.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Lenovo nabídne nové profesionální ThinkPad T430 a T530
Společnost Lenovo si připravila novou generaci profesionálních notebooků řady ThinkPad T, a to modely T430 a T530, které jsou stejně jako jejich předchůdci zaměřeny na vysokou spolehlivost, odolnou konstrukci, ergonomii a dobré zabezpečení....
Společnost Lenovo si připravila novou generaci profesionálních notebooků řady ThinkPad T, a to modely T430 a T530, které jsou stejně jako jejich předchůdci zaměřeny na vysokou spolehlivost, odolnou konstrukci, ergonomii a dobré zabezpečení. Třeba jejich disk je uložen v kovové a odpružené konstrukci a má k dispozici aktivní ochranu Active Protection System s akcelerometrem pro monitorování pohybu, aby mohl být hlavičky disku zavčasu zaparkovány.





ThinkPad T530 má 15,6" obrazovku, a T430 zase 14" a oba disponují novou, tzv. ostrůvkovou klávesnicí s podsvícením kláves i jejich osvícením pomocí lampičky. Samozřejmě je tato klávesnice také odolná proti polití díky kanálkům ústícím na spodní straně notebooku.

Novinky jsou založeny na procesorech Intel Ivy Bridge, čili Core třetí generace s až čtyřmi jádry, dále mají grafické karty NVIDIA řady NVS s podporou technologie Optimus, rozhraní USB 3.0, na výběr jsou různá rozlišení displejů a klasické pevné disky či SSD.





Softwarová výbava zahrnuje ThinkVantage Tools pro údržbu, aktualizaci a správu všech funkcí počítače (sledování funkčnosti hardwaru, správa napájení i připojení k sítím, zálohování, obnova, záchrana dat, atp.). Nechybí také certifikace Lenovo Enhanced Experience 3 pro rychlejší start OS Windows 7 a čip ThinkEngine sloužící pro úsporu energie a vyšší zabezpečení.

ThinkPad T430/T530 budou na našem trhu dostupné od června 2012 za cenu začínající na 20 990 Kč bez DPH a tříletou zárukou carry-in. Tu je možné rozšířit na pětiletou on site.

Zdroj: TZ Lenovo