reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo od IBM odkoupí divizi x86 serverů

27.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Lenovo od IBM odkoupí divizi x86 serverů
Společnosti Lenovo a IBM jsou blízko k dohodě, na jejímž základu by právě Lenovo mělo převzít divizi x86 serverů IBM, což zahrnuje různý hardware, software, síťové produkty i jejich správu. Celá transakce bude mít hodnotu cca 2,3 miliardy dolarů.
Asi netřeba připomínat, že je to právě Lenovo, které od IBM v roce 2005 převzalo výrobu PC a notebooků včetně známé řady ThinkPad. Nyní to samé čeká i x86 servery IBM, a to konkrétně řadu System x, blade servery a switche BladeCenter a Flex System, integrované systémy Flex (x86) a také servery NeXtScale a iDataPlex. Lenovo pak má zaplatit především v hotovosti, a to cca 2 miliardy dolarů, přičemž zbytek budou tvořit jeho akcie.





IBM si pak ponechá své mainframe System z, Power Systems, Storage Systems, servery Flex s architekturou Power a také produkty PureApplication a PureData. Bude také dále vyvíjet svůj software pro platformu x86 a systémy Windows a Linux, takže tato transakce znamená i prohloubení spolupráce obou firem. Jak bylo řečeno v tiskové zprávě, Lenovo a IBM chtějí vytvořit strategické spojenectví, což podpoří i úložná řešení firmy IBM, jako jsou diskové systémy Storwize, software General Parallel File System, SmartCloud Entry a další produkty.

Lenovo také převezme zákaznický servis a podporu, přičemž IBM tedy poskytne své služby na překlenutí doby nezbytné k tomu, aby vše proběhlo hladce. Celkem 7500 zaměstnanců IBM působících po celém světě pak přejde k Lenovu, respektive jim bude nabídnuta práce v této firmě.

Tato dohoda následuje po dříve oznámeném rozhodnutí firmy IBM investovat miliardu dolarů do své Watson Group a 1,2 miliardu dolarů do celkem 40 cloudových datových center po celém světě.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama