reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvádí přenosné notebooky na motivy MacBook Pro

4.11.2011, Jan Vítek, aktualita
Lenovo uvádí přenosné notebooky na motivy MacBook Pro
Společnost Lenovo má ambice stát se největším světovým výrobcem počítačů a tuto cestu si chce dláždit také novými modely přenosných počítačů třídy Ultrabook. Ta je dítkem společnosti Intel, který se takto snaží prosadit na trhu ultrapřenosné...
Společnost Lenovo má ambice stát se největším světovým výrobcem počítačů a tuto cestu si chce dláždit také novými modely přenosných počítačů třídy Ultrabook. Ta je dítkem společnosti Intel, který se takto snaží prosadit na trhu ultrapřenosné notebooky s nízkou spotřebou. V případě Lenova jde o ultrabooky IdeaPad U300s a pak tu je i notebook IdeaPad U400.





IdeaPad U300s je vybaven procesorem Intel Core i5 "Sandy Bridge", díky Enhanced Experience 2.0 RapidDrive SSD bude startovat za 10 sekund a vybaven je 13,3" HD displejem, 4 GB paměti DDR3 a až 256GB SSD. Jeho hmotnost se pohybuje pod hranicí jednoho kilogramu a tloušťka nedosahuje ani 15 mm. Se zmíněnými MacBook Pro jej pak spojuje vzhled, ale i jednodílné hliníkové šasi. Dostupný bude v provedení Graphite Grey.

Dále nám nabídne prodyšnou klávesnici, skrze kterou bude nabírat vzduch pro chlazení Intel Advanced Cooling, díky níž bude možné tento notebook používat třeba v posteli na polštáři. Jeho baterie pak má stačit až na 8 hodin práce a v pohotovostním režimu vydrží celý měsíc. Lenovo RapidCharge ji pak umí dobít na polovinu kapacity za 30 minut. Nakonec se u něj setkáme s Bluetooth, Wi-Fi 802.11n, konektory USB 2.0 a USB 3.0, HDMI a HD Webkamerou.





IdeaPad U400 využije také procesory Intel Core a k tomu 14" displej krmený grafikou AMD Radeon HD 6470M. Dále tu je 8 GB DDR3, až 1TB pevný disk a až 256GB SSD a nezapomnělo se ani na štěrbinovou mechaniku DVD-RW. Výdrž na baterie je zde o hodinu kratší, přičemž systém chlazení zůstal stejný.

Dostupnost obou novinek byla naplánována na tento měsíc a cena byla stanovena na 16999 Kč bez daně. To se pochopitelně týká toho nejlevnějšího modelu, přičemž Lenovo neupřesnilo, o jaký se přesně jedná.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama