reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvede na trh konvertibilní ThinkPad Helix

25.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Lenovo uvede na trh konvertibilní ThinkPad Helix
Společnost Lenovo oznámila, že na trh uvede svůj nový konvertibilní ultrabook ThinkPad Helix, který již stihl dostat několik ocenění, a to především z veletrhu CES ze začátku tohoto roku. Jedná se o model, který má svůj displej odnímatelný,...
Společnost Lenovo oznámila, že na trh uvede svůj nový konvertibilní ultrabook ThinkPad Helix, který již stihl dostat několik ocenění, a to především z veletrhu CES ze začátku tohoto roku. Jedná se o model, který má svůj displej odnímatelný, takže je možné jej otočit na druhou stranu, což je v podstatě pouze jeden způsob, jakým z notebooku vytvořit tablet. Lenovo teto systém nazývá „Rip and Flip“, čili doslovně vytrhni a otoč.





Ultrabook ThinkPad Helix dále slibuje vysoký výkon výdrž na baterie. A jak je patrné z fotografie dole, základna je o poznání tenčí než displej, což samo o sobě jednoznačně ukazuje na to, že část s displejem obsahuje téměř veškerou elektroniku, takže základnu můžeme v tomto případě brát jako dokovací stanici. A právě díky tomu může tento počítač pracovat pouze v podobě tabletu, přičemž Lenovo se chlubí, že jde o nejlehčí model ve své třídě (835 gramů) a zároveň nejtenčí tablet s procesorem Core vPro "Ivy Bridge".





K zahození nebude ani 11,6" displej typu IPS s rozlišením Full HD, který je chráněn odolným Gorilla Glass. K dispozici bude elektronické pero, výdrž na baterie má být až 10 hodin a co se týče podrobných specifikací, pak nejdražší model ThinkPad Helix N3Z45MC nabídne Core i7-3667U, 8 GB DDR3, 256GB SSD, 2x USB 3.0, atd.

Lenovo ThinkPad Helix bude dostupný na českém trhu od příštího týdne za cenu od 46 969 Kč s DPH.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama