reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvedlo až 86" displej ThinkVision pro telekonference se 4K webkamerou

18.12.2021, Milan Šurkala, aktualita
Lenovo uvedlo až 86" displej ThinkVision pro telekonference se 4K webkamerou
Lenovo představilo nový velkoformátový displej, který je jakýmsi obřím telekonferenčním monitorem. Může mít až 86" úhlopříčku, k dispozici je také webkamera s vysokým rozlišením 4K a je zde i několik mikrofonů.
Lenovo ukázalo nové panely řady ThinkVision, konkrétně jde o 65" verzi T65, 75" variantu T75 a dokonce ještě větší 86" verzi T86. Všechny mají rozlišení 4K a jejich displej dosahuje jasu 400 nitů, frekvence 60 Hz a 85% pokrytí barevného prostoru NTSC. Máme zde i podporu HDR10. Určené jsou primárně pro telekonference, a tak mají matnou úpravu pro minimalizaci odlesků. Nechybí ani podpora bezdrátového připojení a dock, ke kterému je možné připojit notebook s prezentací, která se pak bezdrátově promítá.
 
 Lenovo ThinkVision T86
 
Nechybí ani USB-C, HDMI, Display Port, Ethernet a další porty. K dispozici je také odnímatelná 4K webkamera, která se umí natáčet směrem k mluvčímu. Monitor obsahuje také dva 15W reproduktory a 8 mikrofonů. Máme zde i funkci bílé tabule s podporou dotyku až ve 20 místech, takže v jeden okamžik může spolupracovat více lidí. Zajímavostí je i detekce přítomnosti osob, kdy se displej sám vypne, pokud všichni opustí konferenční místnost.
 
Nové monitory řady ThinkVision jsou vybaveny úsporným 4jádrovým procesorem ARM Cortex A73, je tu 4 GB paměti RAM a 64GB úložiště. Operačním systémem je Android. Ceny jsou v pořadí uvedených variant 4999, 6999 a 7999 USD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama