reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvedlo nové notebooky S Series

3.9.2012, Štepán Veselý, aktualita
Lenovo uvedlo nové notebooky S Series
Během veletrhu IFA v Berlíně společnost Lenovo oznámila nové lehké a tenké přenosné počítače S Series. Založeny jsou na procesorech Intel a grafických čipech od AMD nebo čistě na čipech APU od AMD. Nejdražším modelem je Lenovo S300. Používá...
Během veletrhu IFA v Berlíně společnost Lenovo oznámila nové lehké a tenké přenosné počítače S Series. Založeny jsou na procesorech Intel a grafických čipech od AMD nebo čistě na čipech APU od AMD.

Nejdražším modelem je Lenovo S300. Používá procesor Core i5, samostatnou grafickou kartu AMD a 13palcový displej. Nechybí 500GB pevný disk a 32GB SSD. Barva šasi je bílá a klávesnice černá. Druhý nejvýkonnější je notebook S400, který taktéž disponuje procesorem Core i5 a samostatnou grafickou kartou AMD. K dispozici je opět 500GB pevný disk a 32GB SSD.




Lenovo S405 má čip APU AMD A8 se čtyřmi jádry x86. Nalezneme u něj i 1TB pevný disk a 32GB SSD. Oba počítače S400 a S405 jsou 14palcové a je u nich možné výběru z vícera barevných schémat jako je bílé, černé, červené, stříbrné a růžové.




Oficiálně není ani jeden z těchto počítačů Ultrabook, nicméně i tak jsou velmi lehké a tenké. Hmotnost řádného z nich nepřekračuje 1,8 kg a to při zachování tloušťky šasi 21,9 mm. Předinstalovány budou Windows 8. Ceny začínají na €400 a liší se v závislosti na modelu a konfiguraci.




Podle výrobce tyto počítače mají dlouho výdrž na baterie jako netbooky a výpočetní výkon jako notebook. Nicméně zároveň jsou o poznání levnější než Ultrabooky.

Zdroj: Softpedia.com
reklama