reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo Y710 Cube: výkonný herní desktop

17.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Lenovo Y710 Cube: výkonný herní desktop
Vedle společnosti HP si i jeho velký konkurent Lenovo připravil nové herní desktopy. Jednak je to IdeaCentre Y710 Cube v samostatné počítačové skříni a pak také model IdeaCentre AIO Y910, který patří mezi All in One s podporou VR.
Můžeme se připravit na to, že přijde vlna počítačů, jejichž výrobci se budou chlubit, že představují to nejlepší pro systémy virtuální reality. Ono ale stačí, aby takový počítač měl dostatečně výkonnou grafickou kartu a potřebné porty USB 3.0 a HDMI, takže nejde o nic speciálního, co by takové počítače vyzdvihovalo nad ostatní. Označení VR Ready či podobné tak bude mít na herních desktopech podobnou váhu, jako značka kompatibility s Windows 10.





Lenovo IdeaCentre Y710 Cube je jeden z takových desktopů, který se snaží mít také originální skříň, ale nás budou zajímat spíše parametry. Vedle Windows 10 a integrovaného transmitteru pro bezdrátový ovladač z Xbox One tu máme podporu procesorů Intel Core "Skylake", nabídku grafických karet NVIDIA (až GeForce GTX 1080), pak až 32 GB paměti DDR4, až 2TB pevný disk a/nebo 256GB SSD a rozhraní Wi-Fi Killer DoubleShot Pro. Svůj model si také můžete objednat v setu s níže zobrazenou klávesnicí a myší, a to Lenovo YSeries Gaming Mechanical Keyboard a Precision Mouse.





Lenovo Y720 bude k dispozici od letošního října za ceny od 1299 USD a vedle něj si tato firma chystá také IdeaCentre AIO Y910. Tento počítač All-in-One je pochopitelně také VR Ready, což je jasné vzhledem k jeho specifikacím. Nese jednak 27" LCD panel s rozlišením 2560 x 1440 a dále jeden z procesorů Intel Core "Skylake", k tomu přinejlepším GeForce GTX 1080 nebo z konkurenční nabídky low-endový AMD Radeon RX 460, s kterým si však na VR helmě moc nezahrajeme.





Tato řada bude k dispozici také od letošního října, a to za ceny od 1799 USD.

Zdroj: Hexus.net
reklama