reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo Y710 Cube: výkonný herní speciál

31.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Lenovo Y710 Cube: výkonný herní speciál
Lenovo si také přichystalo moderní herní počítače s výrazným designem. Jedná se o IdeaCentre Y710 Cube, které jsou vybaveny aktuálním hardwarem a uzpůsobeny jsou tak, abychom je mohli snadno popadnout a vzít na cesty.
Pochopitelně nejde o přímo mobilní počítač, ale o pravý desktop, který je pouze vybaven madlem, aby jej šlo snadno přenášet i jednou rukou. To ocení třeba ti, kteří často a rádi jezdí se svým PC na LAN party, nebo si ho vozí na chatu, aby je snad nezasáhla okolní příroda.





Lenovo IdeaCentre Y710 Cube má dle výrobcee provedení Tower, i když jeho název mluví spíše o typu Cube (kostka). Je však pravda, že základní deska je v něm umístěna na výšku, přičemž grafická karta je nahoře a zdroj běžného typu ATX hned vedle desky. Lze tak usuzovat, že Lenovo využilo především běžné desktopové komponenty, i když základní deska je bezpochyby zakázková a o něco větší než je formát Mini ITX.





Co se týče komponent, na výběr budeme mít mezi procesory Skylake (o Kaby Lake specifikace nemluví), za grafickou kartu můžeme pojmout i model NVIDIA GeForce GTX 1080, paměti DDR4 může být až 32 GB v modulech DIMM a Lenovo také počítá se systémem Windows 10 Home. Ten bude nainstalován na 256GB SSD a pak je tu až 2TB HDD plus další volná 3,5" pozice. Síť je realizována řešením Killer DoubleShot Pro, které spojuje propustnost LAN a Wi-Fi, respektive může spojit, pokud si to budeme přát.

Pro zákazníky je pak připravena řada periferií, jako je bezdrátový ovladač Xbox One, herní klávesnice Lenovo K800/K600 a herní myši Lenovo K800/K600. Ty jsou k dispozici volitelně pro dodatečné zakoupení. Samotné Lenovo IdeaCentre Y710 Cube dle tiskovky zakoupíme za cenu přinejmenším 40 tisíc korun, což zrovna neodpovídá tomu, co najdeme v českých obchodech. Tam se totiž nachází i verze s Core i7-6700, která není vůbec vybavena grafickou kartou, a přijde tak na 24 tisíc. Nejčastěji ale najdeme verzi 15ISH (90FL001KCK) za cenu nejčastěji 35 tisíc se stejným procesorem, NVIDIA GeForce GTX 1070, 8 GB RAM, 128GB SSD a 1TB HDD.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama