reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LEPA AquaChanger: efektní i efektivní vodník?

28.1.2015, Jan Vítek, aktualita
LEPA AquaChanger: efektní i efektivní vodník?
Pod značkou LEPA se na trh dostane nová série All in One vodních chladičů AquaChanger, které mají navazovat na první model této firmy, LV12. Jde o dva modely, které mají za úkol dobře vypadat a také být výkonné i díky vlastnímu designu vodního bloku.
LEPA své chladiče AquaChanger nazývá slovy "Strong Hot Spot Killer", což znamená, že mají velmi efektivně odvádět teplo ze středu procesoru, a to díky vodnímu bloku s jistou "Central Diffusing Passage". Jde o to, že uprostřed vodního bloku má voda protékat velmi rychle, a efektivně tak z tohoto místa odvádět teplo. Ve skutečnosti jde pouze o blok s jemnými žebry, která jsou uprostřed přerušena, což má asi za účel tvořit turbulence.





Vedle toho má vodní blok s integrovanou vodní pumpou také červené LED podsvícení a originální kryt, ale to je jen kosmetický doplněk.





V ostatních ohledech jde o klasické integrované vodní chladiče, jež lze snadno nainstalovat a není třeba žádná zvláštní údržba. Samozřejmě je nutné občas žebroví radiátorů očistit od prachu, ale to je stejné i u vzduchových chladičů.





K dispozici je model se 120mm radiátorem a pak model s 240mm radiátorem, přičemž použité ventilátory mají vyvíjet vysoký statický tlak, což je základní předpoklad toho, aby byly v takovéto pozici efektivní. Zde ale musíme věřit tomu, co výrobce udává, a ten mluví až o 4,5mm vodního sloupce při 2300 otáčkách za minutu, které ale způsobí hlučnost 35 dBA.

Vodní bloky mají univerzální montážní systém, který je vhodný pro všechny aktuální sockety Intel a AMD, a to Intel LGA 775/1150/1155/1156/1366/2011 a AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+.

LEPA už tyto modely vyslala na trh, a to Aquachanger 120 (LPWAC120-HF) za 54,90 eur a Aquachanger 240 (LPWAC240-HF) za 69,90 eur.

Zdroj: TZ LEPA
reklama