reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Letní sezóna PLAYzone lig vyvrcholila v Brně

20.6.2011, PLAYzone , aktualita
Letní sezóna PLAYzone lig vyvrcholila v Brně
Letní sezóna herních on-line soutěží, které pořádá portál PLAYzone.cz, vyvrcholila uplynulý víkend v Brně. Do herny PGCC Velký Špalíček se sjeli ti nejlepší hráči z České republiky a Slovenska, aby předvedli svůj um v jedné ze čtyř podporovaných...
Letní sezóna herních on-line soutěží, které pořádá portál PLAYzone.cz, vyvrcholila uplynulý víkend v Brně. Do herny PGCC Velký Špalíček se sjeli ti nejlepší hráči z České republiky a Slovenska, aby předvedli svůj um v jedné ze čtyř podporovaných her. Finalisté z jednotlivých her, kteří vzešli z dlouhodobých bojů v základní části, se mohli těšit nejenom na poháry, ale i na věcné ceny v hodnotě vysoko převyšující 100 tisíc korun, které poskytly společnosti Gigabyte a Intel.

První na řadě bylo finále nestárnoucí klasiky Counter-Strike 1.6 (5v5). Mezi nejlepší čtyřku vůbec nepostoupili obhájci titulu eSuba.LG (dříve eXtatus). Čest populárního celku eSuba tak zachraňoval jejich druhý tým, který podporuje společnost Intel. A byli to právě „eSubáci“, kteří hned po prvních zápasech nenechali nikoho na pochybách, že si kráčí pro titul. Ani slavní nEophyte jim ve finále nedělali větší obtíže a organizace eSuba tak mohla slavit první dnešní zlato.





Další hrou byla autíčka – hra TrackMania je populární na celém světě a čeští a slovenští závodníci v ní patří mezi světovou špičku. I v této hře jednoznačně dominovali jezdci stáje eSuba.Red Bull, kteří jakoby si vzali inspiraci z formulové stáje Red Bull a ve finálovém závodě slavili hned double.



Nejlepší trojice TrackMania jezdců, na 1. a 2. místě se umístili hráči z týmu eSuba.Red Bull.


Hrou, na kterou se asi nejvíce těšily desetitisíce diváků, kteří sledovali živý on-line přenos v režii PLAYzoneTV, byl jednoznačně slavný StarCraft 2. Do Brna přijeli ti nejlepší hráči a bylo se opravdu na co koukat. Zlaté medaile opět putovaly k eSubě. Prvenství si totiž odnesl čtyřiadvacetiletý Ondřej Balušek z Bruntálu, který hájí barvy právě tohoto českého celku.

Celodenní program uzavírala druhá týmová hra a tou již tradičně byl u nás velice populární Counter-Strike: Source (5v5). Největším favoritem na výhru byli opět eSubáci, kteří zároveň obhajovali titul z první sezóny. Jenže už základní skupiny ukázaly, že tentokrát to nepůjde tak lehce. V semifinále dokázali eSubu přetlačit eXtatus a postoupili tak do finále proti loňskému finalistovi – týmu nEophyte. A právě nEophyte, kteří na turnaji neztratili jediný zápas, s přehledem ovládli i finále a stali se tak posledním vítězným celkem celého dne.
Autor: PLAYzone
Server www.playzone.cz je zaměřen na podporu a rozvoj online her v České republice a na Slovensku. Každý den přináší kompletní zpravodajství z domácí i zahraniční hráčské scény. Pro komunity pořádá krátkodobé i dlouhodobě trvající soutěže.
reklama