reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Letošní Computex je stále v plánu, zatím

5.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Letošní Computex je stále v plánu, zatím
Po CES 2020 zbývá jako další vrchol mezi PC událostmi Computex tradičně se odehrávající na přelomu května a června. My se nyní dozvídáme, že jeho pořadatelé ještě neuvažují o zrušení kvůli šířícímu se koronaviru. 
Na Computexu 2020 by měly být představeny zásadní novinky od společnosti AMD. Očekáváme jednak už prezentaci procesorů generace Zen 3, ale také nové Navi, přesněji refresh dnešních Radeonů a také zbrusu nové výkonné Radeony. Pak je to samozřejmě také Intel s ještě důležitější novinkou v podobě prvních grafik generace Xe, které by na Computexu mohly být představeny a možná dorazí také NVIDIA se svými herními novinkami, ale o těch bychom mohli slyšet možná ještě dřív. 
 
 
Nyní se už přitom běžně mluví o tom, jak šířící se koronavirus 2019-nCoV může ovlivnit nejen průmysl na Dálném východě, ale také akce, na něž se sjíždí velké množství lidí. V jejich případě bude vše pochopitelně záviset na tom, jak se bude šířit nákaza a jaké bude představovat nebezpečí. Ostatně od Computexu 2020 nás dělí ještě necelé čtyři měsíce. 
 
Computex v Tchaj-pej pořádá TAITRA, od níž jsme se nyní dozvěděli, že zatím nepočítá se změnami ve svém programu a že veškeré akce určené pro návštěvníky z celého světa se budou konat s přísným dohledem na bezpečnost se splněním všech nařízení ohledně veřejného zdraví. 
 
Právě Computex už ale jednou musel být kvůli nákaze odložen, a to v roce 2003, kdy propukla epidemie SARS, s níž už můžeme 2019-nCoV plně srovnávat, přičemž počet mrtvých už je vyšší. Tehdy byl veletrh odsunut do září, nicméně je pravda, že v případě SARS bylo na Tchaj-wanu potvrzeno 346 infikovaných lidí, zatímco nyní je to zatím pouze 11 případů. Ale jak už bylo řečeno, záviset bude především na dalším vývoji situace. 
 
Konečné rozhodnutí o tom, zda se letošní Computex bude konat v obvyklém termínu, padne někdy v polovině dubna, aby zúčastněné firmy měly možnost reagovat. Možnosti jsou takové, že veletrh proběhne podle plánu, anebo v nějakým způsobem omezeném režimu, anebo bude jeho konání odsunuto na pozdější datum. Mezi daná omezení může patřit především zákaz návštěv (včetně vystavovatelů) z pevninské Číny, což TAITRA ostatně už aplikovala v případě veletrhu TAIPEI CYCLE, který je z hlediska návštěvníků oproti Computexu asi pětinový. 
 
 
Zdroj: wccftech


reklama