reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG představilo VR headset a malého robota

21.2.2016, Jan Pánek, aktualita
LG představilo VR headset a malého robota
Při představení vlajkového telefonu LG G5 byla představena i zařízení pro virtuální realitu, ovladač pro drony a jeden nenápadný robot. LG přistupuje k VR odlišně než další výrobci - co si pro nás tedy připravilo?
V první řadě zde máme sehranou dvojici - LG 360 VR, což je samotný headset, a LG 360 CAM, což je kamera, kterou můžete používat pro nahrávání 360° záběrů. Další věcí je LG Rolling Bot - malý robot ve tvaru koule - a LG Smart Controller, který umožňuje ovládat třeba drony. Nezapomeňte si více přečíst i o telefonu LG G5.

LG 360 VR je nový headset od LG, který se propojuje s právě představeným LG G5. Dle slov LG obraz vypadá jako ze 130" palcové televize ze vzdálenosti 2 metrů. LG se chlubilo jinou strategií, než předvedli ostatní výrobci VR headsetů - 360 VR je totiž velmi lehký a jednoduchý, váží pouze 118 gramů, což je znatelně méně než konkurence. Navíc se nožičky dají sklopit, takže je přenosný.

Nabídne dva displeje - každý pro jedno oko. Hlavní je ale kompatibilita s VR obsahem pro Android a hlavně s LG 360 CAM. LG má všechny své technologie zajímavě propojené, tak uvidíme, jak bude toto zařízení fungovat v praxi.





LG 360 CAM je nová kamera, která umožňuje snímat obraz v 360°. Toho je docíleno spojením dvou snímacích senzorů o rozlišení 13 Mpx. Maximální rozlišení nahrávání je 2K se zvukem 5.1. Baterie má kapacitu 1200 mAh a základní úložiště 4 GB.

Největší využití je při kombinaci s výše zmíněným headsetem, pro který může vytvářet obsah, nebo třeba s YouTube a Google StreetView, kam se obsah může ukládat.

Dalšími novinkami jsou Rolling Bot, to je malý robot ve tvaru koule, který se může nezávisle pohybovat po domě. Na první pohled se nejeví jako příliš užitečný, LG ale implementovalo zajímavé technologie. Může se propojit se smartphonem, který ho může ovládat.





Dále může kontrolovat celý dům, pokud jste pryč, přičemž hlídá i domácí mazlíčky. S těmi si dokáže zřejmě i hrát. Disponuje malou kamerou, takže dokáže domácnost nejen monitorovat, ale i podat obrazné hlášení.

Poslední robotickou věcí je LG Smart Controller. Ten se skládá ze dvou částí, ta první slouží jako držák telefonu, ta druhá jako samotný ovladač. A co se s tímto dá ovládat? Třeba drony, většina moderních přístrojů je kompatibilních s Androidem, takže mechanické ovladače značně usnadní manipulaci. Bohužel se nedá očekávat kompatibilita tohoto zařízení i s jinými telefony než s těmi od LG.

Cena ani dostupnost všech těchto novinek zatím není známa.

Zdroj: PhoneArena
reklama