Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li DK01: počítač ve stole

2.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li DK01: počítač ve stole
Společnost Lian Li si pod názvem DK01 připravila jednu pěknou specialitku, a sice hliníkový počítačový stůl, který poslouží také jako počítačová skříň. Na svou sestavu přitom budete mít pěkný výhled skrz vrchní kouřové sklo.
Stolek/skříň Lian Li DK01 je hotová prozatím jen jako prototyp, čili se ještě neprodává. Pro Lian Li by to však nebyl první hliníkový počítačový stůl, takže můžeme věřit, že se DK01 opravdu objeví na trhu, nicméně cena pochopitelně nebude lidová.





Celkové rozměry tohoto stolku josu 800 x 795 x 600 mm (Š x H x V), přičemž do toho nepočítáme případný držák pro dva monitory. Koncept je pak velmi jednoduchý. Máme tu dvě nohy ve tvaru U, které drží velkou hliníkovou skříň krytou sklem, pod nímž bude pracovat naše sestava.





Počítač přitom můžeme jednoduše otevřít díky vysunovacímu šuplíku, nebo bude možné zvednout celou skleněnou desku. Pod ní pak najdeme velmi rozlehlý prostor, do kterého se schová i prodlužka pro zapojení napájení a případně tam můžeme uskladnit i něco jiného, co se vejde do prostorou o šířce 115 mm.





Hlavní komora pak poskytne dostatek prostoru nejen pro základní desky ATX, E-ATX, XL-ATX, ale i mamutí HPTX s rozměry 345 × 381 mm. Nebude tedy problém si vytvořit dvouprocesorový systém, pro nějž je tu připraveno také místo pro dva radiátory vodního chlazení s délkou až 360 mm.





Stěžovat si nemohou ani ti, kteří potřebují především mnoho diskových pozic, protože těch tu najdeme celkem čtrnáct, a to v odnímatelných šachtách. Nicméně pokud nám deska zabere celý široký prostor, počet diskových pozic se redukuje na polovinu. Jednu či dvě pozice také může zabrat dlouhá grafická karta, jež překročí rozměr 280 mm.

To vše by pak nemusel ustát pouze jeden zdroj, takže tu je pozice pro dva s délkou až 280 mm a pro vzduchové procesorové chladiče je maximum výška 180 mm, do níž se vejdou snad všechny. Chlazení prostoru zajistí až sedm 120mm ventilátorů (případně zmíněné radiátory).

Zdroj: techPowerUp