reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-09: prosklená dvojskříň

11.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-09: prosklená dvojskříň
Společnost Lian Li vyšle na trh nové skříně PC-09, které mají svůj vnitřní prostor rozdělený na dvě nestejně velké poloviny. Jednak tu je velká prosklená komora pro hlavní komponenty a pak malá neprůhledná pro ty vedlejší.
Lian Li PC-09 patří mezi už dobře známé skříně, které se snaží hlavní komponenty oddělit od těch ostatních a typicky je to zdroj + úložná zařízení od základní desky a jejích komponent. To platí i zde, přičemž je třeba myslet ještě na radiátory vodního chlazení, na něž v Lian Li mysleli také.






Stačí se podívat na zadní část skříně, abychom odhalili její základní rozvržení. V levé hlavní části, která je zboku i zepředu prosklená, budeme mít prostor pro základní desku a karty, ale také pro velké radiátory vodního chlazení. Od desky budeme moci vést kabely hned do menší neprůhledné části, kde se nachází pozice zdroje a úložných zařízení. Odhalíme také, že Lian Li už zde ani nenabízí žádné externí pozice, čili ani 5,25" a ani 3,5".





Rozměry této kvádrové skříní jsou 354 x 482 x 465mm (Š x V x H) a hmotnost 8,6 kg, což je dost na to, že jsou vyrobeny převážně z hliníku. Lian Li ji bude dodávat také s barevnými LED pásky (LED RGB Colour Changing Kit - LED50RGB-2). Dostaneme tak celý LED kit s ovladačem, jehož knoflíky budou dostupné vzadu vedle kartových záslepek.





Skříň je připravena pro základní desky ATX a Micro ATX (pochopitelně teoreticky i Mini ITX) a základní chlazení využívá pět dodávaných 120mm ventilátorů s prachovými filtry. Je tu i místo pro další, jež můžeme zaplácnout dvěma až 360mm radiátory. Pro pevné disky máme k dispozici šest pozic plus dvě vyhrazené pro 2,5" SSD. Maximální délka grafické karty může být 290 mm, což platí i pro hloubku napájecího zdroje a procesorový chladič může být vysoký maximálně 160 mm. Vepředu pak máme čtyři porty USB 3.0 plus dva audio.

Lian Li chce dostat svou PC-09 na evropské trhy v polovině června. Zaplatíme za ni ale cca 12.000 Kč (350 liber).

Zdroj: Hexus.net
reklama