reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-TU300: skříňový kufřík

2.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-TU300: skříňový kufřík
Společnost Lian Li se rozhodla, že pokud má být počítačová skříň vhodná pro přenášení, pak už ji může rovnou vyrobit skoro jako malý kufřík. Má tak klasické madlo a rovněž kryty na rozích, aby nám skříň na cestách chránily.
Ovšem model Lian Li PC-TU300 není první takový model, ale další z řady TU Series, kde figurují ještě TU200 a TU100. Nová TU300 je tedy z nich největší s rozměry 218 x 398 x 440 mm, ovšem i tak váží pouze 3,8 kg. To samozřejmě především díky tomu, že je jako všechny ostatní modely Lian Li vyrobena z hliníku. Přesto by ale měla leccos vydržet a také nabídne možnost uzamčení interiéru.





Do této skříně můžeme nacpat plnohodnotnou sestavu s desku ATX, přičemž místo se ušetřilo vepředu, kde je jen pár pozic pro úložná zařízení, aby se sem vešel také napájecí zdroj. Díky tomu je Lian Li PC-TU300 poměrně nízká, a přesto se nad desku vejde i radiátor vodního chlazení pro dva 120mm ventilátory.




Lian Li také nabízí vollitelný vozík TC-01, který můžeme jako malého rudla připevnit na bok skříně a tu si odtáhnout jako letištní kufřík. V takovém případě je ale na místě velká opatrnost, však nebude zrovna vhodné počítač takto táhnout třeba přes kostky. Lian Li uvádí, že vozík můžeme snadno odejmout a také upozorňuje, že je vhodný pro převážení po hladkém povrchu.





Pro chlazení můžeme krom uvedeného radiátoru nebo prostě vrchních pozic využít také zadní 120mm ventilátor a dvě filtrované pozice ve dně skříně. Také zdroj si bude brát čerstvý vzduch zespoda a vyfukovat jej bude skrz levou bočnici. Uvnitř pak máme místo pro až 300 mm dlouhé karty, až 160 mm vysoký procesorový chladič a zdroj je omezen také 160 mm, a to na hloubku. Dále můžeme dovnitř umístit maximálně dva pevné disky plus jedno 2,5" SSD a tenkou optickou mechaniku.

Lian Li PC-TU300 bude k dispozici od října jako obvykle v černé a stříbrné barvě, přičemž za nalakovanou verzi zaplatíme 250 USD a za stříbrnou o dvacet dolarů méně.

Zdroj: TZ Lian Li
reklama