reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-V2130: velký tower z hliníku

16.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-V2130: velký tower z hliníku
Společnost Lian Li si připravila nástupce skříně PC-V2120, který dostal označení PC-V2130 a je určen pro náročné uživatele a jejich výkonné sestavy. Umožní nám zapojit mnoho disků a také využít vodní chlazení.
Skříň Lian Li PC-V2130 ještě nebyla vypuštěna na trh, ale už to nebude dlouho trvat, neboť okolní fotografie ukazují na již hotový produkt. Jedná se o typ Full Tower, čili velkou skříň, v níž bude mnoho prostoru pro komponenty a zvláště pak pro pevné disky. A nezapomnělo se ani na vodní chladiče, pro jejichž radiátory tu jsou připraveny příslušné pozice.





Radiátory tak budeme moci montovat do vrchní, přední i spodní pozice a samozřejmě také dozadu, kam se ale vejde jen malý 120mm model. Předek skříně je pak krytý masivními uzamykatelnými dvířky vyloženými pěnovým materiálem. Pod nimi se kromě průduchů ukrývají čtyři externí pozice pro mechaniky.





Klec pro mechaniky je odnímatelná a jak je vidět z fotografie interiéru, Lian Li zde využívá své nové šuplíky pro pevné disky, které jsou samostatné, čili nejsou součástí jedné či více větších šachet. Díky tomu si můžeme interiér snadno uzpůsobit potřebám a namísto oné mechanikové šachty nainstalovat další 3,5"/2,5" pozice. Dále tu máme možnost bezšroubkové montáže rozšiřujících karet, pro něž je připraven také velký vertikální držák, který se táhne přes celou výšku skříně.





Namísto klasických gumových nožek Lian Li PC-V2130 využívá kovová kolečka, jež jsou opatřena gumovými kroužky, aby nám nepoškrábala podlahu.

Co se týče specifikací, pak celkové rozměry skříně jsou 237 x 640 x 625 mm (Š x V x H), hmotnost 9,8 kg, dále tu jsou čtyři mechanikové pozice, dále osm 3,5" a čtyři 2,5" pozice plus další tři pro SSD i disky na trayi pro základní desku. Ten může nést velké desky formátu XL-ATX a také ATX či Micro ATX, vepředu najdeme čtyři porty USB 3.0 plus audio a pro chlazení se mohou využít přední 140mm ventilátory v počtu dvou, dále dva 120/140mm vrchní nebo spodní ventilátory. Zadní model má velikost 120mm. Tomu odpovídá i možnost instalace radiátorů vodního chlazení. Procesorový chladič může mít na výšku až 180 mm a pak je tu místo pro až 480mm karty a 200 mm hluboký zdroj.

Model PC-V2130 bude jako obvykle k dostání ve stříbrné nebo černé barvě a je otázkou, kdy a za jakou cenu přijde. Lian Li se omezilo na horizont "několika příštích měsíců".

Zdroj: Hexus.net
reklama