reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li uvádí stolek pro PC i dvoukomorovou skříň

29.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Lian Li uvádí stolek pro PC i dvoukomorovou skříň
Lian Li, známý to výrobce hliníkových skříní, si připravil nové zajímavé produkty pro představení na Computexu. Jednak je to stolek, do nějž budeme moci instalovat celou PC sestavu a pak to je dvoukomorová skříň pro bohaté sestavy.
Své PC stolky Lian Li označuje slovy Desk Chassis, který je krátký a výmluvný. Opravdu to jsou stolky sloužící také jako počítačová skříň, ovšem v podání této firmy nejde o první modely tohoto typu. Už v předchozím roce byl představen stolek Lian Li DK01, na nějž dnes navazují modely DK-Q2 a DK-03.





Lian Li toho o těchto nových produktech moc neprozradilo, a tak ani pořádně nevíme, jaký je rozdíl mezi modelem DKQ2 a DK03. Možná, že první model měl nějaké problémy se stabilitou, neboť nové stolové skříně mají přepracované nohy, které vypadají mnohem silněji a stabilněji. Mají také dole šroubovací nástavce, díky nimž můžeme vyrovnat případné nerovnosti na naší podlaze.





Dále tu je také zobrazen vyndávací tray, jenž nese základní desku i jiné komponenty, přičemž tento systém by měl být dle výrobce přívětivější a umožní snadnější instalaci. Pod touto hliníkovou deskou se také může schovat kabeláž, aby sestava vypadala skrz vrchní temperované sklo lépe. A to je vše, co se zatím o DKQ2 a DK03 dozvíme.





Vedle nich tu je ona dvoukomorová skříň s konceptem, který už také známe. Jde o typ kostka, který je uprostřed vertikálně rozdělen trayem pro základní desku, takže nalevo je místo pro ni a její komponenty a napravo zase pro zdroj či úložná zařízení. Tyto skříně jsou přinejmenším na levém boku a vepředu celé proskleny (vpravo asi nebudou) a určeny jsou pro uživatele, kteří potřebují především prostor. Nad deskou tak máme plných 5 centimetrů místa, karty mohou být až 375 mm dlouhé, zdroj 298 mm hluboký a pak tu je ještě 68 mm místa vepředu, nejspíše pro instalaci radiátoru vodního chlazení.





Takový radiátor může nést až tři, nespíše 140mm ventilátory. Pak ještě z obrázků zjistíme, že tu je jedna velká šachta pro šest pevných disků, ale nejspíše žádná mechaniková pozice. Na podrobnější informace si ale budeme muset počkat.

Zdroj: Hexus.net
reklama