reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Libra od Facebooku rozšiřuje záběr, nabere asi zpoždění

4.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Libra od Facebooku rozšiřuje záběr, nabere asi zpoždění
Kolem kryptoměny Libra od Facebooku, resp. jeho společnosti Calibra, stále koluje spousta nejasností. Dokonce to včera začalo vypadat, že Facebook z projektu vycouvá. Tak se ale neděje a Libra má dokonce rozšířit pole své působnosti.
Včera se začaly objevovat zprávy, že Facebook odpíská svou kryptoměnu Libra a peněženka Calibra bude podporovat jen klasické měny, čímž by se spíše přiblížila už existujícím systémům, PayPalu a podobně. Měly za tím být vleklé rozepře s finančními regulátory, kteří Facebooku nevěří, že dokáže přinést legálně korektní a řádně zabezpečený platební systém. Zástupci společnosti ale takové informace popřeli a říkají, že kryptoměna je pořád na pořadu dne a v projektu i nadále pokračují. Přesto se pár věcí změní.
 
Calibra logo
 
Peněženka Calibra totiž má podporovat nejen novou globální kryptoměnu Libra, ale také běžné měny jako dolar, euro a mnoho jiných (nebude tedy výhradně podporovat jen již zavedené změny, jak prezentovaly včerejší zprávy). Má se tak stát univerzální peněženkou pro každého, i když je dost dobře možné, že se jí kvůli regulátorům v různých zemích nepodaří přinést novou kryptoměnu pro téměř 2 miliardy zákazníků asi tak rychle, jak by Facebook chtěl. Stále by to mělo být letos, ale podle všeho se objeví nová peněženka až na podzim a nikoli v létě.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama