reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.4.2020, Milan Šurkala, aktualita
Konspirační teoretici tvrdí, že 5G datové připojení může způsobit rakovinu a poškození mozku, nyní přidávají další problém. Má totiž dle jejich názoru pomoci šířit nemoc COVID-19. Lidé proto začali vyhrožovat společnostem a ničit 5G vysílače.
cdwN (585) | 14.4.202012:47
Za vypuštěním takovéto ­"informace­" je jedonaznačně cítit snahu o zkompromitování ­"konspiračních teoretiků­" jako celku v očích lidí, kteří jsou na hraně schopností používat mozek. Normálně uvažujícího jedince nemůže taková ­- s prominutím ­"sračka­" ­- absolutně jakkoli vyvézt z konceptu. Kdo věří tomu, že to vypustil reálně myslící člověk a ne manipulativec s jasným úmyslem, je hlupák. Vymývaní mozků v plném proudu běží bez přestání a na všech frontách.
Odpovědět0  0
M0RGAN (248) | 6.4.202015:33
Zaručeným lékem na koronavirus, ale i rakovinu a další neduhy, je konzumace jater konspiračních teoretiků.
Bon appétit!
Odpovědět1  0
DarkRichelieu (1230) | 6.4.202010:39
Čínu ovladli mimozemšťani ze soustavi Zeta Reticuli, kteří bojují proti mimozémšťany promořenou populaci v USA od soustavi Sirius a funguje na ně virus COVID­-19 a šíří se to 5G vysílači. Proto ten ban USA na Huawei. Já myslím že kdybych tuhle blbost dal na sociální sítě tak se bude šířit jako mor v evropě ve 14 a 15 století :)
Odpovědět8  0
cdwN (585) | 8.4.202022:12
než to tam dáš, tak napřed oprav tu pravopisnou chybu :)
Odpovědět1  0
JUWARE (489) | 9.4.20200:41
A hned dvakrát ve stejném slově.
Odpovědět1  0
Jarcze (18) | 6.4.202010:36
Birmingham je plnej pakošů, negrů a jinejch negramotnejch opic. Takže mě to ani nepřekvapuje.
Odpovědět1  1
MrQuick (21) | 6.4.20209:20
to CooliPi: Pozor co říkáš člověče, Tvoje nadsázka ­- není dost nadsazená. Tomu by někdo klidně mohl uvěřit. Typicky třeba levicový mládežník, který celý život prožil v blahobytu, a tom jak bylo v reálném socialismu nemá páru.

Proč by 5G sítě nemohly u někoho podpořit vznik rakoviny a po delší době poškození mozku? Kdybych na takovou otázku měl odpovědět jen ano či ne s absolutní hodnotou, odpověděl bych ano mohou. Proč, protože je nepravděpodobné, že absolutní odpověď zní ne. Je to nepravděpodobné, v populaci kde lidé nejsou absolutně zdraví. Všichni jsme do určité míry zasažení tím co jíme, pijeme, dýcháme. Máme v sobě parazity, mikroplasty, celý život nás grilují nějaké vlny. Třeba voda. Myslíme si, že je čistá, a asi i je, relativně. Není otrávená, ovšem že jsou v ní obsažena antidepresiva, antikoncepce a antibiotika, to už je celkem obecně známo. Užíváme těchto látek tolik, že se tělním oběhem vrací a protože nikoho nezabijí surově a rychle, nevěnuje se tomu pozornost. Ale to jsem trochu odbočil.

Osobně nejsem přesvědčen o užitečnosti 5G sítí obecně. Nějak nevidím smysl tohoto ­"pokroku­". Čímž nechci říct, že se chystám zapalovat 5G vysílače. Něco zničit, to umí každej vůl, a já vůl nejsem. Nicméně v anglii se jich pár našlo, a zřejmě dost hloupých, či dostatečně zmatených, protože myslet si, že 5G vysílače poporují šíření koronaviru, to už chce řádnou dávku mozkového zatemnění.
Odpovědět5  2
Tomcat2 (631) | 6.4.20209:42
Mě absolutně nenapadá žádná fyzikální a chemická spojitost mezi elektromagnetickým zářením a šířením viru...ale bohužel velké množství lidí v populaci neví nic ani o jednom, aby si to dali selským rozumem dohromady a tak věří všemu, co jim kdo nakuká...
Odpovědět4  2
CooliPi (378) | 8.4.20201:27
Me napada ­- ten slavny Rusky urad na zkoumani internetu ­- urcite se muzou smichy potrhat, kdyz pitomci na zapade zapaluji infrastrukturu a pritom Putin nemusel hnout prstem. Treba to vymysleli oni. Hlavne kdyz se tady hadame o voloviny.

Cimz se vubec nesnazim ospravedlnovat nestoudne lzi jejich protivniku, jako treba ze Saddamovi vojaci vtrhli do porodnice v Kuvajtu a vyhodili nemluvnata z inkubatoru.

<CYNISMUS>
Jediny duvod ktery me napada pro takove jednani by bylo, ze si nemeli kde ochladit pivo, protoze v pousti bylo 60 stupnu Celsia.
</CYNISMUS>
Odpovědět0  0
icotech852 (200) | 7.4.202015:29
"Osobně nejsem přesvědčen o užitečnosti 5G sítí obecně. Nějak nevidím smysl tohoto ­­"pokroku­­""
4K,rychlejsi internet
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4555) | 7.4.202017:03
Smyslem 5G je především zachovávání solidní propustnosti i při extrémně vysokém počtu připojených zařízení. Jak se zvyšuje počet mobilních zařízení ­(Internet of Things­) včetně např. aut, tak je potřeba zajistit, aby se s jejich zvyšujícím počtem výrazně nesnižovala propustnost sítě. S tím má 4G­/LTE problém. Není to ani tak o samotné maximální rychlosti jako o zachování rozumné rychlosti.
Odpovědět0  0
CooliPi (378) | 8.4.20201:04
Bohuzel to neni nadsazka :­-­( jak strkani ACcka k uchu, tak ty dve vteriny ­- tu hodnotu mam z nejakeho rozhovoru s Edwardem Snowdenem, kdy udelali kviz a byly tam casy 2 minuty, 10 sekund a 2 sekundy. C je spravne, tedy prumerna doba, po ktere chytromobil nekam leze a neco posila jsou opravdu 2 vteriny :­-­(

Ja si do hlavy poustim jenom 2G a to jeste jen v 900MHz pasmu, protoze nemam ani dualband. Nejak ty nizsi frekvence lepe snasim, prolezaji hloubeji do mozku. Treba me to stimuluje vic nez ty povrchni gigahertzy :­-P

Souhlasim zde s kolegou, ze 5G neni o maximalnich rychlostech, ale maximalnim vyuziti pasma, vcetne vyuziti MIMO pro smerovani paprsku, poslouchani z predpokladaneho smeru klientske stanice atd. Proto jsou ty baseband modemy tak slozite a i drahe ­(a proto americani banujou Huawei, protoze to stihli implementopvat jako prvni ­- to je holt ten jejich ­"volny trh­") a musi se vyrabet na 12nm a nejlepe 7nm CMOS technologiich. Cili jeste k tomu presvedcit TSMC, aby Cinanum nic nevyrabela. Aby bylo jasno ­- dneska do tech kramu kazdy dava svoje zadni vratka, protoze je to v podstate nedokazatelne. Nejsem zadny milovnik Ciny, extremne me serou ale mam rad kdyz se hraje fer a na rovinu.
V dnesnim svete se lzi nejdal dojdes, protoze ti nikdo neda pres drsku. Vim o pripadu cinskeho studenta tady ktery tesne pred odletem do Ciny stahnul data z univerzitniho serveru. Jenom aby bylo jasno jak to maji hozeny. Za to mu dovolili mit dve deti.

Pro venkov je 5G zajimave ne svymi rychlostmi, ale prave vyuzivanim pasma ­- jenom to nesmi bezet na prilis vysoke frekvenci, jinak to nikam nedosahne. 60GHz je pro mestske floutky, kteri uz nevedi jak by se stimulovali a tak si potrebuji prehravat 4k filmy na mobilech, kdyz jsou v praci a maji neco delat. No trochu nadsazky jsem ted pridal. Jo jeste me napada k cemu to muze byt dobre ­- k depilaci chlupu v usich, mozna by uz ta delka vlny mohla byt srovnatelna...
Odpovědět0  0
vpeta3 (41) | 6.4.20208:09
Zdravím, tak určitá obezřetnost na nové technologie a zdraví by tu měla být. Určitě nejsou žádné dlouhodobé studie jaký to má vliv na lidské zdraví. Tak samo jak modré světlo z mobilu a monitoru. Taky už pomalu vylézá, že večer před spaním není vhodné koukat na displej. Má to vliv na tvorbu melatoninu. Z krátkodobého hlediska není problém, ale dlouhodobě to vliv má.
Tím nechci schvalovat fyzické likvidace vysílačů.
Odpovědět4  3
Milan Šurkala (4555) | 6.4.202012:04
S obezřetností souhlasím. Tady jde především o to, že na toto téma nejsou žádné řádné studie, aby se něco takového dalo tvrdit. Že vlny nejsou zrovna bezproblémové, to se ví, a 5G nebude patrně výjimkou. Otázkou číslo jedna je, zda to bude tak výrazně odlišné od 4G. Otázkou číslo dva je to, zda to může pomoci šíření respirační nemoci. A ani na jedno nemají protestující podloženou odpověď nehledě na to, že u té druhé to ani nedává smysl.

Modré světlo z mobilu, to už je jiná věc. Tam je těch studií mnoho a efekty byly prokázány jak na produkci melatoninu, tak i na poškozování očí jako takových ­(rozkládání něčeho v očích, už si nepamatuji přesně čeho­). Ale všichni víme, jak se studie dělají. Výsledek lze skoro vždy získat dle libosti, když se vhodně nastaví kritéria a testovací skupina.
Odpovědět2  0
vpeta3 (41) | 7.4.20208:10
Přesně jak píšete, vlny obecně nejsou bezproblémové....­(když už se dělají i vlnové zbraně­).
A kolik jich tady už litá a každá nová vlnová technologie je další drobeček a za chvíli z toho máme celý ­"pecen chleba
Odpovědět0  0
Kozouš (12) | 6.4.20206:50
Co takhle si provnat počátek nákazy a spuštění ostrého provozu v Itálii, Španělsku, USA atd?
Data jsou veřejně dostupná na internetu a pak stačí již jen selský rozum a nebo věřit na náhody. Hezký den :)
Odpovědět3  11
rpajik (23) | 6.4.20207:16
A všiml jste si, že Apríla už bylo ?
Odpovědět11  2
Tech-boy.lukas (1263) | 6.4.202010:53
Jo takový selský rozum se vám hodí, do kravína. Technologie můžou, a některé poškozují zdraví ale aby spustili chorobu???
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 6.4.202016:19
Můžete mi prosím pěkně vysvětlit spojitost rádiových vln s virovým onemocněním? Opravdu by mě zajímalo, jak přesně to podle Vás funguje. Jestli třeba máte alespoň marginální pojem o tom co je ribonukleová a deoxyribonukleová kyselina, jakou mají spojitost proteiny, co jsou to vlastně virová onemocnění a jak se šíří?
Odhaduji, že budete zastávat tézi o 60GHz a ovládání lidské mysli a jejich naprogramování. Po přečtení vašeho komentáře tomu upřímně začínám věřit. Nevím jak to sice funguje, ale u Vás asi ano, protože samostatně uvažující člověk, který nad touto problematikou bude přemýšlet alespoň pár vteřin, by nikdy nic takového nevyplodil.
Odpovědět1  0
CooliPi (378) | 8.4.20201:12
Spojitost mezi radiovymi vlnami a virovym onemocnenim je asi stejna, jako mezi modlenim se za uzdraveni a samotnym uzdravenim.

Pokud nekdo veri nesmyslum, vymyslenym cirkevni ci jinou oligarchii, provadi naucene prazdne ritualy bez jakekoliv spojitosti s fyzikou, tak klidne uveri v kauzalitu mezi 5G a virem. Spolecne maji to, ze je to VIRA, zadny rozum, premysleni, nic.
Odpovědět1  0
Choakinek (1555) | 5.4.202023:39
Bohužel, současný režim nahrává různým konspiracím, protože je založen na masivní podpoře ­(vytváření­) privilegovaných skupin.

Takže tu na jedné straně máme děje, které reálně existují, ale jsou obecně považovány za konspirace.

Na druhé straně je myslím naivní předpokládat, že se konspirace omezí jen na popis dějů, které reálně existují, takže se s balíkem konspirací s reálně existujícími ději ­"distribuují­" i konspirace, které popisují děje reálně neexistující.
Odpovědět2  2
Bespi (159) | 6.4.20209:17
To neni rezimem. Jsou dva zakladni duvody:
- inteligence a znalosti velke casti obyvatelstva
- snadnost sireni dezinformaci a pristup k nim

zvlast ta dostupnost a sireni dezinformaci diky socialnim sitim atd. dostala ohromny boost. Spouste lidi lze namluvit, ze cervene boty zpusobuji rakovinu a nebude sila je presvedcit nasledne o opaku.
Odpovědět3  0
Choakinek (1555) | 6.4.202016:35
Pochopitelně je to režimem. Vezměte si třeba, jako jeden příklad z mnoha, hospodářskou krizi z roku 2008. Ekonomie dokazuje, že taková krize je ryzím výsledkem konání vlád apod., v žádném případě nejde o selhání trhu.

A co kolem této krize vzniklo různých konspiračních teorií. A stejné či podobné je to s mnoha dalšími událostmi.

Takže nemáte pravdu, když tvrdíte, že to není režimem.

Samozřejmě jinak pravdu máte ­- např. sociální sítě pochopitelně podporují šíření konspiračních teorií.
Odpovědět0  1
SatanS (209) | 7.4.20209:36
Tolik konspiracni teoretik k problematice konspiracnich teorii.
Odpovědět0  0
Choakinek (1555) | 7.4.202020:45
Co byste původně označil za konspirační teorii z věcí, které pro svět odhalily Wikileaks nebo třeba Snowden? ;­-)
Odpovědět0  0
SatanS (209) | 29.4.20201:46
nic
Odpovědět0  0
durib (290) | 5.4.202023:36
Díval jsem se, jestli náhodou není prvního. Bohužel není.
Odpovědět3  1
Tomcat2 (631) | 5.4.202022:46
Hold jsou v populaci i dementní jedinci, kterým to prostě nevysvětlíš, že je to ultimátní blbost, co si myslí...
Odpovědět4  0
Andir (748) | 5.4.202022:21
očividně na tom něco je, protože lidi v okolí toho vysílače mají očividně poškozený mozky když si tuto myslí :D i když UK to už je ztracený případ :D eště že odešli z EU
Odpovědět10  1
Hirogen (142) | 5.4.202020:20
Netvrdím, že to je, nebo není pravda.
Zajímalo by mě ovšem, koliz z těch, co proti tomu protestují, mí doma wifinu standardu ­"ac­" nebo vyšší...
Odpovědět4  1
CooliPi (378) | 6.4.20205:42
... akolik z nich si ji denne strka k uchu...kdyz to odesila kazde dve vteriny mraky dat do ruznych organizaci ktere nezname...
Odpovědět2  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.