reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LifeDrive, Tungsten X, LifeDriv - Hrátky s názvy

4.5.2005, Pavel Bureš, článek
LifeDrive, Tungsten X, LifeDriv - Hrátky s názvy
palmOne LifeDrive je již od zveřejnění prvních informací o fotografií probírán v mnoha diskusích. Není divu, přináší do oblasti Palmů dosud nevídané funkce. Podle starších informací se mělo PDA prodávat pod názvem Tungsten X, nyní to vypadá, že původní název byl správný a palmOne bude mít novou řadu kapesních počítačů.
Informace o pravděpodobném názvu očekávaného Palmu přinesl server Brightand, který má k dispozici prezentaci palmOne, ve které se píše o LifeDrive, o Tungstenu X není v materiálech ani zmínka. Dočkáme se tak nové produktové řady, která by měla (podle výbavy prvního modelu) zaujmout zejména mobilní profesionály a zájemce o multimédia.

O LifeDrive jsme již krátce psali, zmíním jen základní parametry. Použit má být procesor Intel XScale na frekvenci 416 MHz, Palm OS Garnet a 32 (případně 64) MB paměti RAM. Lahůdkou je 4 GB disk Hitachi, který poskytuje dostatečný prostor pro firemní materiály i multimédia. Díky rozhraní USB 2.0 bude přenos souborů svižný, pevný disk půjde připojit tak, aby vypadal jako další jednotka v PC. Standardem u vybavenějších Palmů je HiRes+ displej, LD není výjimkou. Předpokládaná cena je 500 USD.

Aby zmatků s názvem nebylo málo, na obrázku níže je LifeDrive s nápisem Tungsten. Teorií o změně názvu je několik, jedna vykládá situaci tak, že v palmOne připravovali nové PDA Tungsten a vzhledem k odlišnosti od Tungstenu T5 raději zvolili vlastní produktovou řadu, takže první vzorky mohou nést nápisy Tungsten, i když spadají do řady LifeDrive.


Máte o LifeDrive zájem? Které vlastnosti si nejvíce ceníte? Bez které funkce byste se klidně obešli?
reklama