reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Linksys uvádí výkonný router WRT1900AC

11.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Linksys uvádí výkonný router WRT1900AC
Společnost Linksys, kterou si její majitelé v poslední době přehazovali jak horkou bramboru, zařadila do své nabídky nový bezdrátový router WRT1900AC. Jedná se o výkonný model s podporou 802.11ac a výbavou, v níž nechybí ani eSATA.
Linksys již nějaký ten pátek patří pod firmu Belkin, kam přešel od svého dřívějšího majitele, firmy Cisco. Jeho nejnovější router WRT1900AC je přímo přizpůsoben tomu, aby si z něj uživatel vytvořil domácí NAS server. Kromě rozhraní Wi-Fi 802.11ac totiž nabídne dvoujádrový 1,2GHz procesor, 128 MB paměti pro systém, rozhraní eSATA a USB a také možnost snadného nastavení s pomocí Linksys Smart Wi-Fi. Krom toho tu bude připravený také alternativní systém s otevřeným kódem od OpenWRT, který dorazí v horizontu několika týdnů.





Nový WRT může být nakonfigurovaný také jako Range Extender pro rozšíření dosahu bezdrátové sítě nebo prostý bezdrátový most. Linksys také plánuje přidat funkce pro plánování spojené s rozhraním Wi-Fi, takže si budeme moci zvolit, kdy bude zapnuto a kdy ne. Bude tu také VPN server založený na Open VPN.

Router je také vybavený čtyřmi odnímatelnými anténami rozhraní 802.11ac, které přispějí k dosažení celkové propustnosti až 1900 Mbps (1300 a 600 Mbps v pásmu 5 GHz a 2,4 GHz). Krom toho je tu podpora starších standardů 802.11a/b/g/n, nechybí celkem pět portů LAN a WAN s gigabitovou propustností, jeden USB 2.0 kombinovaný s eSATA a jeden USB 3.0. Přes tato rozhraní můžeme sdílet data z připojeného zařízení a případně také tiskárny.

Linksys WRT1900AC Dual Band Wireless-AC Router přijde nejdříve na americký trh, a to 13. dubna s cenou 280 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama