reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech C922 Pro: webkamera pro streamování

9.10.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Logitech C922 Pro: webkamera pro streamování
O samostatných webkamerách se moc často nepíše, ale čas od času se objeví výjimka. Logitech nedávno představil model C922 Pro, který je vytvořen speciálně pro streamování her přes Twitch či YouTube. Pro tyto účely je webkamera dokonce dodávána se stativem.
Logitech C922 Pro je vlastně vylepšenou verzí modelu C920, který se mezi hráči a vloggery stal poměrně populární. A není divu, přináší totiž řadu vychytávek, které usnadňují používání webkamery ke streamování. Pro výrobce se přitom jedná o poměrně významnou a stále se rozrůstající skupinu zákazníků. Vylepšená verze C922 Pro jde v tomto ohledu ještě dále. Základem je samozřejmě vysoká kvalita nahrávání, na výběr je z 1080p při 30 fps nebo 720p při 60 fps. Kromě toho se kamera chlubí automatickým ostřením, širokým úhlem záběru 78 stupňů a korekcí při nedostatečném osvětlení, přizpůsobí se přitom i blikajícím světlům v místnosti nebo více monitorům. Dvojice všesměrových mikrofonů zase zvládne potlačit okolní hluk.





Webkameru je navíc možné díky stativu s nastavitelnou výškou až 18,5 cm, který se nachází v základním balení, umístit přímo na stůl vedle monitoru. Díky podpoře komprese videa H.264 si uživatel vystačí s nižší rychlostí připojení k internetu. A nechybí ani řada dalších softwarových vychytávek. Technologie Personify si sama najde živý obraz člověka a umožní nahradit pozadí statickým obrázkem nebo třeba živými záběry ze hry. Vše by mělo navíc fungovat i bez zeleného klíčovacího pozadí. K dispozici je také program pro streamování XSplit s tříměsíční prémiovou licencí zdarma, která zajistí kompletní přístup k funkcím XSplit Broadcaster a XSplit Gamecaster.

Webkamera Logitech C922 Pro je už k dostání na oficiálních stránkách výrobce za cenu 2 749 Kč včetně DPH a nákladů na dopravu.





Zdroj: Blog.logitech.com
reklama