reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G Prodigy: moderní herní periferie

2.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Logitech G Prodigy: moderní herní periferie
Herní divize Logitech G představuje novou řadu periferií Prodigy, která zatím čítá jednu klávesnici, dvě myši a také jeden audio headset. Jde tak o kompletní a univerzální výbavu pro hráče PC her, která slibuje výkon, komfort a moderní design.
Novou řadu Logitech G Prodigy tvoří herní myš G403 Prodigy Gaming Mouse, bezdrátová herní myš G403 Prodigy Wireless Gaming Mouse, herní klávesnice G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard a náhlavní sada G231 Prodigy Headset.





Herní myši Logitech G403 Prodigy tak přichází ve dvou provedeních, která se ale na pohled liší pouze v tom, že jedno z nich má kabel a druhé ne. To jednoduše proto, že jde o kabelovou a bezdrátovou verzi též myši, která je určena pro pravou ruku. Vybavena je pogumovaným tělem na pravé a levé straně a také 10gramovým závažím, které lze vyjmout. Obě myši jsou vybaveny již známým optickým senzorem PMW3366, který dosahuje rozlišení až 12.000 dpi, mají běžný počet tlačítek (hlavní, kolečko, dvě na straně) a nastavit si ji budeme moci pomocí obvyklého LGS (Logitech Gaming Software). V něm můžeme změnit nastavení tlačítek, podsvícení loga a kolečka, rozlišení, atd. Bezdrátová verze využívá stejné rozhraní jako třeba model Logitech G900 Chaos Spectrum, čili rádiové v pásmu 2,4 GHz, které nabízí dotazovací frekvenci 1000 Hz, čili stejnou jako v případě USB.





Herní klávesnice Logitech G213 Prodigy RGB má štíhlé tělo, které je odolné vůči polití a jeho nedílnou součástí je opěrka pro zápěstí a nožky pro nastavení zdvihu. A jak už název uvádí, je tu také RGB podsvícení, které má celkově pět zón upravitelných dle vlastních potřeb. I zde využijeme software LGS a dále také speciální tlačítka pro multimédia a nastavení zvuku. O mechanických klávesách se Logitech nezmiňuje, takže můžeme předpokládat, že jde o hybridní membránovou klávesnici.





Nakonec tu je náhlavní sada Logitech G231 Prodigy Gaming Headset, k němuž nám výrobce neprozradil v podstatě žádné technické údaje, ale ze stránek zjistíme, že jde o 40mm reproduktory s frekvenční odezvou 20 Hz až 20 kHz, impedancí 32 Ohmů a citlivostí 90 dB SPL/mW. Jde o klasická analogová sluchátka s běžným 3,5mm jackem, která mají na kabelu ovladač pro nastavení hlasitosti a odpojení mikrofonu. Vedle toho Logitech také prozradil, že náušníky budeme moci snadno sejmout a také vyprat.

Všechny tyto periferie mají být u nás k dispozici od konce září, a to myši za doporučených 1890 a 3290 Kč (kabelová a bezdrátová), klávesnice za 2190 Kč a headset za 1590 Kč.

Zdroj: TZ Logitech
reklama