reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech uvádí dvě tiché myši a jeden speciál

1.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Logitech uvádí dvě tiché myši a jeden speciál
Logitech si pro nás připravil celkem tři nové myši, a to M330 Silent Plus a M220 Silent zaměřené na tichý provoz, jaké tato firma připravila vůbec poprvé. Vedle toho tu je také model M720 Triathlon pro více zařízení.
Myši M330 Silent Plus a M220 Silent označil Logitech za vůbec první své myši, které jsou zaměřeny na tichý provoz. Jde tak pochopitelně o zvuk cvakání tlačítek a otáčení kolečka, který by měl být velice slabý až neslyšný, a to nyní těžko posoudíme. Logitech se tak snaží cílit na ne zrovna malou skupinu uživatelů, které cvakání tlačítek obtěžuje, přičemž ti měli dříve zájem spíše o tiché klávesnice, na což už výrobci včetně Logitechu dávno reagovali.




Logitech M220 Silent


Logitech uvádí, že M330 Silent Plus a M220 Silent mají mít standardní hmatovou odezvu při stisku tlačítek, ale jejich "hlučnost je o více než 90 procent nižší oproti standardním myším". Získaly díky tomu osvědčení Quiet Mark od Noise Abatement Society (Společnosti pro potírání hluku). Optický systém Logitech Advanced Optical Tracking zase slibuje, že bude pracovat na téměř jakémkoliv povrchu.




Logitech M330 Silent Plus


Oba modely využívají bezdrátové rozhraní s miniaturním transmitterem pro rozhraní USB s dosahem do deseti metrů. Podporují všemožné operační systémy včetně Chrome OS a Linuxu a výrobce uvádí, že zvláště M330 má dlouhou výdrž, neboť její baterie má pracovat po dobu až dvou let. To ale pochopitelně bude záviset na míře využití. M220 má udávanou výdrž 18 měsíců a na rozdíl od M330 je vhodná pro levou i pravou ruku a je také menší a levnější s cenou 689 Kč (od října), zatímco M330 bude stát 1090 Kč (také od října).

Pak tu máme M720 Triathlon, jejíž název napovídá, že k ní můžeme najednou připojit až tři rozhraní a mezi nimi se snadno a rychle přepínat. Můžeme ji tak využít s různými zařízeními se systémy Windows, Mac OS, Chrome OS, Android a Linux. A jak je vidět na fotografii, na hřbetě myši jsou kontrolky, které nám ihned ukáží, k čemu je myš právě připojena.





Logitech nemusí ani ve zprávě uvádět logickou věc, a sice že pro využití Easy-Swith pro spárování s více zařízeními bude zapotřebí rozhraní Bluetooth. Vedle něj lze ale využít také rádiové rozhraní s transmitterem Logitech Unifying. Vedle toho tu je dvourežimové kolečko, které můžeme otáček po krocích s aretací, nebo volně, a prolétnout tak i dlouhý dokument během sekund. Na jednu tužkovou baterii dokáže tato myš pracovat až dva roky.

Logitech M720 Triathlon je k dostání již nyní přímo u výrobce za cenu 1890 Kč.

Zdroj: TZ Logitech
reklama