reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Massdrop Infinity Keyboard: DIY mechanická klávesnice

20.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Massdrop Infinity Keyboard: DIY mechanická klávesnice
Komunita Massdrop oznámila, že dokončila vývoj mechanické klávesnice Infinity Keyboard a zájemci si už mohou objednat svůj kus. Dostanou přitom stavebnici s vlastnoručně zvolenými komponentami.
Infinity Keyboard od Massdrop je tedy klávesnice dodávaná ve stylu dodělej si sám, což může být pro leckoho zajímavý bonus. A výhodou je jistě to, že si každý bude moci vybrat tlačítka i čepičky samotných kláves. Vývoj této klávesnice přitom ovlivňovalo na 1300 uživatelů, kteří hlasovali snad o každém jejím aspektu. Ovlivnili tak její design, použité komponenty i výslednou cenu.





Klávesnice samotná má poněkud spartánský design. Její základ je tvořen volitelným ocelovým profilem, do nějž je zasazena odpovídající deska plošného spoje (rozložení kláves si tedy můžeme vybrat) a tu budeme osazovat tlačítky a příslušnými čepičkami. Pro připojení se využije rozhraní USB a doprovodný software je otevřený a vyvinutý Jacobem Alexanderem, který byl ve zprávě označen za světového experta na klávesnice. Software nám umožní funkce kláves programovat zcela dle libosti.





Pokud si klávesnici objednáte, připravte se na to, že její sestavení potrvá zhruba hodinu a v jeho průběhu vás čeká také nějaké pájení. Na výběr přitom budeme mít mezi různými tlačítky Cherry MX nebo Matias (ALPS) a čepičkami Black / Blank PBT od Signature Plastics. Konkrétní nabídka tlačítek obsahuje Cherry MX Brown, Red, Black, Clear, Blue a pak Matias (ALPS) Tactile Quiet nebo Click. Co se týče rozložení kláves, k dispozici je standardní US nebo jistý design Hacker.





Logika klávesnice nabídne plný N-key rollover, což bychom od takovéhoto modelu očekávali. Co se týče zmíněných čepiček PBT od Signature Plastics, pak ty mají být velmi odolné, ovšem k výsledné ceně přidají dalších 35 USD. A pokud si namísto Cherry MX vybereme k PBT ještě tlačítka ALPS, výsledná cena naroste o 45 USD. Massdrop ale uvádí, že odměnou za to bude velmi dlouhá životnost klávesnice.






- rozložení Hacker se od standardního liší jen v dimenzování spodní řady kláves -


Zmínili jsme základní cenu, přičemž ta je 129 USD, ovšem může být ještě výrazně nižší. Pokud si klávesnici objedná více než 100 lidí, a že to je velmi pravděpodobné, měla by cena klesnout pod 100 USD. Musíme k ní ale přičíst i poštovné, které může klidně dosáhnout třetiny celkové ceny. Pokud tedy máte zájem, pak se rozhodněte do 14 dní, které máte na provedení objednávky. První kusy se začnou rozesílat na sklonku tohoto roku, 26. prosince.

Zdroj: Massdrop
reklama