Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MDA IV – První dojmy

6.6.2005, Pavel Bureš, článek
MDA IV – První dojmy
Komunikátor HTC Universal (známý též jako MDA IV) naznačil další možnou cestu, kudy se mohou víceúčelová mobilní zařízení ubírat. Předchozí MDA měla displej s rozlišením 240 x 320 bodů a neměla klávesnici. HTC Universal je vybaven QWERTY klávesnicí a VGA displejem, oproti předchůdcům se rozměry sice zvýšily, ale neznepříjemňují používání. Zajímá Vás, jaké jsou první zkušenosti s tímto zajímavým přístrojem?
Klady
Díky novému systému WM 5 lze HTC ovládat mnohem lépe jednou rukou. Přijmutí hovoru probíhá bočním tlačítkem, není třeba MDA rozevírat. Vnitřní VGA displej je dostatečně jasný a ostrý. Pokud budete chtít psát na klávesnici a komunikátor rozevřete, displej se automaticky přepne do landscape režimu. Oproti obvyklé počítačové klávesnici se pozice některých kláves liší, uživatelé si budou muset chvíli zvykat. Otevřený komunikátor s VGA displejem v landscape módu je skvělý pro vyřizování e-mailů a videokonferenci. Ačkoliv se to nezdá, MDA padne do ruky. A to jak v zavřeném stavu, kdy vypadá jako trochu větší běžné PDA, tak i při otevření; ovládat takto komunikátor je velmi obtížné, ale cílem snímku je ukázat, že HTC Universal není přerostlé nepoužitelné PDA.



Zápory
V současné době, kdy nejsou k dispozici podrobné recenze, je těžké odhalit zásadní slabinu nového MDA. Některým uživatelům by samozřejmě mohla dělat potíže rozevírací koncepce a větší hmotnost, ale ti se nejspíš nebudou o MDA IV vůbec zajímat a raději se podívají např. po MDA Compact.