reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Meta hledá cestu, jak přinést NFT do Instagramu i Facebooku

23.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
Meta hledá cestu, jak přinést NFT do Instagramu i Facebooku
Společnost Meta je další, která plánuje integraci NFT do svých platforem. Nemělo by ale jít jen o zobrazování profilových obrázků, ale také o systém pro vytváření a prodej NFT, tedy celé tržiště s nimi.
Jak byste navrhovali používat
V anketě šlo hlasovat od 23.1.2022 do 30.1.2022. Počet hlasujících: 5
razit NFT60 %
mintovat NFT0 %
jinak40 %
Meta, která má pod sebou sociální sítě Facebook nebo Instagram, už delší dobu přemýšlí, jak do těchto platforem zakomponovat NFT. Ty jsou dnes velmi často zmiňovaným tématem a jsou jedním z prvků blížícího se metaverse (jakéhosi alternativního digitální života v online světě). Nedávno záměr integrace NFT oznámila sociální síť Twitter, která chce provázat vybrané systémy s NFT se sítí a nabídnou uživatelům např. zobrazení jejich NFT jako profilového obrázku.
 
Meta logo
 
Vypadá to, že stejnou funkčnost by do svých sociálních sítích chtěla zakomponovat i Meta. Na rozdíl od Twitteru by zde ale mělo být funkcí mnohem více a hovoří se o tom, že sociální sítě Mety by měly obsahovat i tržiště s NFT, umožnit tak uživatelům je i razit, kupovat a prodávat. Zatím jde o počáteční snahy společnosti, takže na výsledek si budeme muset ještě počkat a netušíme, jak dlouho. Otázkou bude také bezpečnost, která se ve spojitosti s Facebookem často zmiňuje.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama