Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Bezdrátové nabíjení elektrických zařízení i na větší vzdálenosti se možná brzy stane běžnou realitou. Společnost Xiaomi totiž představuje svou novou technologii Mi Air Charge, která by to měla zvládat na několik metrů.
jazza (13) | 31.1.202110:38
Dalsi ­"chytry­" prispevek k zniceni prirody ...
Odpovědět2  0
blue.sun (268) | 29.1.202118:06
asi bude činit příkon takového zařízení, aby na pěti metrech zvládlo dodat 5W do mobilu? Natož třeba do pěti zařízení?
Odpovědět0  0
uranmorte (27) | 29.1.202111:25
A je to schopné sledovat pohyb nabíjenoho spotřebiče v realném čase nebo to jen lokalizuje a nabíjí neco co je umístěno na pevném místě?
Odpovědět0  0
DrQQ (301) | 29.1.202110:10
V době, kdy jsem vyzýván k tomu, abych odpojil nepoužívanou nabíječku od sítě, je účinnost tohoto zařízení jaká??
...
No a když ty antény trochu zvětšíte a přidáte trochu výkonnější zdroj, máte jednoduché energetické zbraně.
Odpovědět1  1
CooliPi (378) | 29.1.202112:13
Ani neni potreba zvetsovat. Predstava, ze to mam u ucha a ono se to zrovna dobiji a sviti mi to vykonem 5W do oka neni zrovna prijemna. Plus ruseni v pasmu, byt je to super smerove.

Nechci vypadat jako vykopavka, ale co bylo vlastne spatneho na tech kulatych konektorech co se pouzivaly ve starych telefonech? Bylo to maximalne robustni, dalo se to libovolne otocit, nevylamovalo se to...dalo se to s pajkou opravit.

Prijde mi, ze od te doby se konektory uz jenom zmensovaly ­(mensi robustnost­), pouzivaly se datove konektory k nabijeni ­(maly pocet cyklu, velke riziko poskozeni­) a pak se dlouze vymyslelo, jak tyto konektory aspon udelat symetrickymi ­- za cenu spousty stavovych automatu ktere si povidaji jaky to muze mit prikon a napeti, coz nekdy nefunguje. Z bezdratovych nabijeni mi prislo prakticke jen Qi ­- vetsi ucinnost, nelame se konektor.

Nabijeni na vetsi vzdalenosti ­- proc?

Jeste si trochu rypnu ­- mozna kdyby se usetrilo misto v telefonech vymenou konektoru+obvodu signautry a rizeni spousteni nabijeni, tak by se tam pohodle vesel ten stary 3.5mm konektor co byval na Nokiich.

Asi bych se uz vazne mel vratit do hrobu...

Jeste me napada, ze kdyby se pro nabijeni pouzival ten 3.5mm TRRS konektor na headset, tak by to nepotrebovalo zbytecne dalsi konektory. Dokonce i multiplex napajeni s vystupem zvuku by se dal udelat pres low a high pass filtr. Jenom pouzit kvalitni konektor a upevnit ho tak, aby nehybal s tistakem pod sebou aby se to nevylamovalo.
Odpovědět2  0
doriel (497) | 1.2.20218:47
Nevracejte se do hrobu, spíš bychom měli pořádně zapracovat na výchově současné generace, aby si vážili jednoduchých věcí. Vím, že za to nemůžou děti, ale přijde mi, že dneska se všechno řeší a všichni si stěžují, místo aby zatli zuby a pokorně se snažili. BLM, MeToo, Corona, ... to jsou všechno strachy podělaní jedinci aby se jim náhodou nezlomil nehet. Když v Evropě řádil mor, tak Vás zazdili abyste to nešířil dál. Když Vám ve válce kule ustřelila nohu, strčili Vám nohu do horkého oleje aby se rána zacelila. Jsem rád že nežijeme ve středověku, ale je třeba si uvědomit jak se žije v Barmě, Indonésii, Zimbabwe nebo Guatemale.
Já říkám: ­"Vys*rte se na facebook a jděte si svět osahat sami, nečerpejte informace jen z druhé ruky!

Asi jsme moc staromódní, že si nabíjíme mobil přes kabel :­) A rozhodně nechci být v místnosti, kde se bude nabíjet bezdrátově, to mi neříkejte že to lidskou tkáň neohřeje taky.
Odpovědět0  0
doriel (497) | 1.2.20218:53
Tak to je klasika dneska. Ve firmě se šetří na propiskách a manažer si koupí nové auto. Kašlete na to, jeďte bomby sám za sebe , nikdo jiný za Vás bojovat nebude a přes soudy se ničeho nedomůžete. Vypojit nabíječku není zas tak těžké ­(taky někdy zapomenu­) a když zapomenu zhasnout večer tak jsem ráno sám na sebe naštvaný, nakonec stojí to moje peníze ;)
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 29.1.20219:49
"...která nyní zrovna malým kvádrem...­" ­- asi automatická oprava.

Jinak zařízení vypadá zajímavě. Jaký dopad to asi má na živé organizmy v blízkosti?
Odpovědět3  0
Milan Šurkala (4834) | 29.1.202111:07
Díky, chybky jsem si při kontrole nevšiml, opravil jsem.
Odpovědět1  0
honza1616 (3678) | 29.1.202123:42
to je to stejné jako ty routery co se v poslední době objevují a mají třeba 10 antén, garantují propustnost xxx GB na xx metrů
.....asi slušné mikrovlnky, když pak WIFI v telefonu chytáš i 100m od domu xD
Odpovědět1  1
doriel (497) | 1.2.20218:50
No máte pravdu. Frekvence mikrovlnky je 2,45 GHz, to je stejné jako wifi. No už chápu proč se nemá spát v místnosti s routerem :D
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.