reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft asi bude distribuovat W10 také na flashdiscích

24.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft asi bude distribuovat W10 také na flashdiscích
Na webu se objevila informace, dle níž se Microsoft vůbec poprvé chystá distribuovat svůj operační systém také na prostých flash discích, což by měla být další z možností toho, jak jej dostat k zákazníkům.
Již dlouho víme, že systém Windows 10 si budeme moci prostě a jednoduše stáhnout pomocí služby Windows Update a nejspíše už na vás také v oznamovací oblasti vykoukla okýnková ikonka nabízející možnost upgradu. To tedy pokud máte originální systém Windows 7 nebo novější. Nyní se ale krom online distribuce a prodeje krabicových verzí s DVD objevila další potenciální možnost, a to koupě systému na flash disku.





Bylo by to pouze a jen vhodné, však dnes už zdaleka ne každý počítač a zvláště ty ultramobilní, nemá k dispozici optickou mechaniku, zatímco USB port najdeme všude. Instalace z něj by tak byla daleko pohodlnější a potenciálně i rychlejší než z optického disku. Výše uvedený screenshot pochází od WinFuture a dle něj by měly být k dispozici přinejmenším verze Windows 10 Home a Professional, každá současně ve 32bitové a 64bitové podobě. Cena za verzi Home je 144 USD (3500 Kč) a za Professional bychom dali 238 USD (5800 Kč).





Je tedy zřejmé, že uvedené ceny systému na flash disku jsou vyšší než již potvrzené ceny jinak distribuovaných Windows 10 (krabicové i stahované). Microsoft totiž již uvedl, že Home bude stát 119 USD a Professional přijde na 199 USD, takže bychom si připlatili 24 až 38 dolarů pouze za samotný flash disk, což je podezřele moc. Však 16GB flash disk dnes seženeme za dvě stovky a nejspíše by stačil i jen 8GB. Uvidíme tedy, zda uvedené ceny budou odpovídat realitě a můžeme jen doufat, že ne. Každopádně každý jen trochu schopný uživatel si může sám vytvořit instalační flash disk sám, pokud tu tedy nebude nějaká neočekávaná překážka.

Zdroj: Hexus.net
reklama