reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft chce opravdu ukončit upgrade na W10 zdarma

6.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Microsoft chce opravdu ukončit upgrade na W10 zdarma
Společnost Microsoft ještě před nástupem systému Windows 10 na trh ohlásila, že na ně budou moci majitelé Windows 7 a 8/8.1 upgradovat zdarma. To ale se lhůtou jednoho roku, která už se pomalu bude chýlit ke konci.
Služby sledující vývoj podílů jednotlivých operačních systémů na trhu oznamují, že tempo rozšiřování Windows 10 zpomaluje. Microsoft samotný se přitom od jejich uvedení na trh (29. července 2015) snaží je nabízet stále agresivněji, takže dnes na uživatele občas vyskočí okno s upozorněním, že by měl také na nový systém přejít. Přemýšleli jsme tedy nad tím, zda se Microsoft vůbec chystá dodržet dříve stanovenou jednoroční lhůtu a jak na zavolanou přišlo od firmy upozornění, že možnost upgradu zdarma "brzy vyprší". Zbývá sice ještě téměř čtvrt roku, ale Microsoft formou videa upozorňuje své uživatele již nyní, že se jim čas krátí.


V tomto videu se ale dozvíme nejen o stále platném záměru utnout v létě možnost upgradu zdarma, ale také nám jistý Bryan Roper z Microsoftu uvede deset důvodů, proč bychom se k tomu měli odhodlat. Slibuje třeba to, že se nebudeme muset ničemu učit, čili že se setkáme se známým prostředím. Pak uvádí, že Windows 10 jsou dosud nejlépe zabezpečeným systémem Microsoftu, pak naráží na produktivitu, Cortanu a hry.

Roper také poukazuje na přicházející Windows 10 Anniversary Update, který by měl dorazit někdy v létě a prostě uvádí, že Windows 10 se zlepšují každou chvíli. Nicméně nic z toho zde hodnotit nebudeme. Hlavní zpráva tak je, že nabídka Windows 10 zdarma opravdu skončí, což je dobrá zpráva pro výrobce a prodejce hardwaru, kteří si stěžovali na to, že zákazníci mají kvůli tomu menší zájem o koupi nového počítače.

Nyní Windows 10 pracují na nějakých 300 milionech zařízení a cílem je dostat tento systém v příštích letech alespoň na miliardu zařízení.

Zdroj: Microsoft

reklama