Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft chystá Office 2016, vyjde koncem roku 2015

29.10.2014, Radan Tuhý, aktualita
Microsoft chystá Office 2016, vyjde koncem roku 2015
Microsoft pracuje na nové verzi svého kancelářského balíku Office. Ponese název Office 2016 a měl by být vydán také jako samostatný balík, a to koncem roku 2015. Kromě toho také unikly screenshoty této verze pro Mac.
Microsoft chystá novou verzi Office. Bude se vlastně jednat o nástupce verze Office 2013, která navazovala na Office 2010. Microsoft tak drží tříletý odstup mezi jednotlivými edicemi. Mimo verzi pro Windows také unikly screenshoty údajné verze Office 2016 pro Mac. Obě edice by tedy mohly být vydány současně (dříve tomu tak nebylo).





Tato skutečnost, tedy vydání plánované verze Office 2016, byla potvrzena hlavní zástupkyní divize Microsoft Office, kterou je Julia White. Nemělo by se údajně jednat o jediný uvolňovaný produkt, takže se v tomto období zřejmě dočkáme i dalších produktů Microsoftu.

Do této standardní vývojové větve ovšem nyní zasahuje také předplatné Office 365. V tomto případě se sice nejedná o samostatnou edici jakékoli kancelářské sady, na druhou stranu v rámci předplatného průběžně přibývá celá řada nových funkcí a vlastností, které se zřejmě objeví také ve vydaném balíku Office 2016.

Samostatný balík tedy sám o sobě s největší pravděpodobností žádné další aktualizace funkcí a vlastností pak dostávat nebude. Pokud tedy již nyní máte předplatné Office 365, přičemž nezáleží ani tak na tom, zda se jedná o verzi pro domácnosti, nebo pro firmy, tak pro vás vydání nového balíku zřejmě nebude ničím zásadním, nehledě na fakt, že novou verzi získáte automaticky v rámci předplatného.


Office 2016 pro Mac


Jak jsme zmínili na začátku, na internetu se objevily také screenshoty aplikací Office 2016 pro Mac. Nakolik se jedná o autentické screenshoty, zatím není možné potvrdit. Pravděpodobné ale je, že by se obě edice mohly objevit současně, tedy koncem příštího roku.





Jednu z uniklých fotografií přikládáme - jedná se zřejmě o Outlook 2016 pro Mac.

Zdroj: PCWorld